Min øvrige sider:  
Min Hovedside Oppussing Dyreliv
Reiseskildringer Meninger Cv
Slektshistorie Historie  
Til min hovedside
  Fagerborg skole
Pilestredet 109, bydel St. Hanshaugen, Oslo
 

Etter folkeskolen begynnte vi på realskolen. De fleste i klassen kom inn på Fagerborg, i samme klasse. (Kirsten hadde flyttet til Halvtan Svartes gate, så hun begynnte på Frogner) Jeg hadde av en eller annen grunn fått plass på Westli. (Jeg bodde 25 meter fra Fagerborg) Jeg gikk så en uke på Ris, før jeg fikk lov å gå på Fagerborg. Men jeg kom ikke i klassen til alle de andre jeg hadde gått i klassen til på Marienlyst. Dette var etter sommerferien i 1966.

Jeg gikk i 1. Real både 1966/1967 og 1967/1968, fordi jeg dumpet.
Så gikk jeg i 2. Real 1968/1969.
Etter 2. klasse kunne man fullføre Realskolen i 3. Real eller gå over til Gymnaset.
Jeg var ikke veldig glad i skole og valgte å ta tredeje klasse. Jeg tok husstell-rasken. (Det innebar at jeg måtte bytte skole. Jeg gikk 1969/1970 på Hartvik Nissen skole, fordi de ikke hadde hustellinje på Fagerborg)
Jeg gikk også på Fagerborg 1970/1971 og 1971/72. Real-linjen på gymnaset.


Fagerborg skole slik den så ut når jeg var liten.
Da var inngangen til skolegården på midten av skolen.
Det gikk en vei forand bygningen. Senere ble denne fjernet og innlemmet i "byer´n" og det ble laget to innganger, en på hver side, pluss en port til "byer´n" (Ofesielt navn: Sophus Bugges plass)
 

Bilder fra Fagerborg skole slik den så ut når jeg gikk der.
Bilder av den midtre porten som gikk ut til "byer´n"
og den høyre som gikk ut til Pilestredet.

Jeg har aldri vært glad i matpakke. Men jeg likte flattbrød med smør og ost. Pappa smørte en slik matpakke til meg og gikk over gaten og leverte meg den. (Porten til høyre)

(Hvis jeg hadde fått den med meg fra morningen, hadde den vært helt bløt innen storefri)

Fagerborgaten heter gaten på den andre siden av skolen. Porten til venstre som jeg ikke har bilde av. Her lå det to butikker vi pleide å handle i, i friminuttene. De ble kaldt `Mor`og `Far`(Den ene ble drevet av en dame og den andre av en mann) En kolinial hvor vi kjøpte boller i og en gottebutikk.
Klassebilde fra 1967/1968
 
Skolebevis 1967/1968

Skolebevis 1970/1971
 
Noen lærere:
Ole Sjølie hadde vi i tegning. Han var en kjent kunstmaler.
Han var også veldig glad i jenter.
En gang jeg var sist ute av døren, prøvde han å kysse meg. Jeg klorte ham.
Børre Ørbæk hadde vi i musikk. (Musikk og folkedans) Han var ganske streg og ikke veldig sympatisk. Han kom for eks. med uttalelse som: "du må finne deg en å danse med, men det er kanskje ikke lett å finne en som vil danse med deg" Av og til vikarierte hans kone for ham. Hun var en del yngre og søt, hvis jeg ikke husker feil og hadde med seg 2-3 barn som måtte sitte stille på rad og rekke.
Han hadde ofte oppvisninger med klassene sine i skolegården.
Eddy hadde vi i matematikk. Jeg husker ikke hva mere han het. Han var engelsk og snakket ikke perfekt norsk. Når han tellt sa han:en, to, tre, fire, five, six seven....... Hele klassen var å besøkte han der han bodde på bygdøy i et stort murhus.
 
I tysk hadde vi en lærer som var en del lavere enn meg. Han gikk alltid med dress med store skulderputer. Han likte meg ikke! For det første var jeg ikke kløpper i tysk, (Jeg hadde privat-timer hos en eldre søt dame i Professor Dahlsgt, noe som resulterte i at min karakter ble forbedret. (fra ikke, til måtelig))
og for det andre var jeg høyere enn han. Jeg hadde sendt en lapp til en eller annen. I straff fikk jeg at jeg måtte lage 50 like lapper til neste time. Alle feil måtte rettes 50 ganger. (Det ble mye retting på meg, fordi jeg hadde mye feil)
Han elsket å ta meg opp på tavlen. (Da gikk han alltid bakerst i klasserommet, slik at ikke våre høyder kunne sammenlignes.)
 
 
Gorgus Coward var rektor.
 
Henrik Aasekjær var inspektør. Alle var redde for ham. Veldig nikjær i yrket sitt!
En gang ble jeg innkaldt til kontoret hans. Han spurte meg om jeg visste hva jeg hadde gjort galt. Ærlig talt visste jeg det ikke, bortsett fra å snike meg ut av porten. (Men det var det jo veldig mange som gjorde) Etter å ha sittet der å skjelve sa jeg: Jeg har gått ut av porten. Da ble han rasende og skrek: Har du gjort det også! (Jeg husker ikke hva det var jeg hadde blitt innkaldt for)
 
Fagerborgrevyen
Hvert år var det reyv på nyåret.
Skoleavisen het Spindelvæv
 
 
Skolen ble nedlagt som videregånde skole i 2014
Tilbake til Historie
Til toppen
Siden er påbegynnt juni 2015
Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo