Send meg en e-post
Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2

Småturer
Underside til reiseskildringer
 
Følgene turer finner du her:
Sverige, 18-19/1-2008  København høst 1970 Fredrikstad 17/6-2008

Sverige.
18.-19.januar 2008
Slottet i Ørebro

Kirken øverts i hovedgaten

Gutta etter landing på Arlanda

 

 

Overnattingstur til Arlanda for å hente Pips og Andreas. Fredag 18. til lørdag 19. januar 2008.

Når Pips spør så pent om jeg kan hente dem på Arlanda flyplass, siden jeg ikke hadde greid og oppskaffe flybilett den lørdagskvelden, så gjør jeg jo det. (De hadde vært på ferie i Tailand i 14 dager.)
Jeg bestilte hotell i Karlstad på nettet. Tenkte jeg skulle dele opp bilturen på to dager, siden det er 56 mil å kjøre hver vei.
Jeg sluttet egentlig på jobben kvart på fire, men tok meg den frihet og gå litt før, siden jeg skulle mate kanin og litt annet før jeg kom meg av gårde.
Planen var at jeg skulle rekke polet i Årjäng, kjøpe meg en flaske vin og tilbringe fredagskvelden med en bok på hotellrommet. Rushtrafikken ut av byen var som den pleier å være ved helg-start, og i og med at jeg hadde kommet litt sent av gårde, kom jeg selvfølgelig et kvarter for sent til polet. Jeg kjøpte en kebab som jeg fortærte mens jeg kjørte.
Hotellet – Elite Stadshotellet Karlstad var helt greit.
Rommet var billig, så jeg hadde ikke ventet meg all verden, men det var ok, men kaldt, spesielt på dusjrommet. Jeg la hånkled på gulvet der inne. Det var heller ikke varmt vann.
Jeg kjøpte meg en flaske vin i baren, som var veldig koselig. Hadde det ikke vært for røykeforbud, hadde jeg sikkert tatt et glass vin der. Men jeg tok med flasken opp på rommet og ”slang benene på bordet” og leste og koste meg.
Lørdag sov jeg til klokken halv 10, etter å ha blitt vekket halv 8 av Bibbi som ikke husket at det var helg. (Hun er i Marbella).
Jeg hadde fått to smser av Pips, en om at de var på vei, uten forsinkelser, og en om hvordan jeg skulle forholde meg hvis det lyste orange eller rødt på dashbordet på bilen. (Jeg hadde hans bil, fordi jeg ikke fikk lov å bruke min egen. - Hadde til og med etter forhandlinger fått lov å røyke i den.) Hvis det lyste rødt på dashbordet, skulle jeg straks kjøre inn til siden og stanse.
(Hva jeg videre skulle gjøre, sto det ingenting om)
Fra Karlstad dro jeg til Örebro. Her gikk jeg på polet, handlet hårfarge på Cubus, var på museum og spiste lunch, - hummersuppe som var god. Inkludert i prisen på suppen var drikke – for eks. glass-cola som jeg tok, salat og brød.  Prisen var kr 69,-
Ørebro var en fin by. Det blåste ikke så mye her som det gjorde i Karlstad og tempraturen var 8 grader. (Denne dagen var det meldt full storm i området, og jeg var bekymret for at ikke flyet ville lande). Jeg kjørte de resterende milene til Arlanda og kom frem halv 5. (flyet skulle ankomme halv 6. Jeg brukte litt tid på å finne ut hvilken av de 5 terminalene jeg skulle møte opp ved.
Hjemmover kjørte Pips direkte bortsett fra at vi stoppet på en bensinstasjon helt på begynnelsen og bunkret. Vi var hjemme kl 24.05

Kjøbenhavn høst 1970

Tivoli i kjøbenhavn
Det gikk mange små flasker med cola

Helgtur med Kirsten til Kjøbenhavn høst 1970
Vi hadde ikke med oss fotoapparat på denne turen.
Kirsten og jeg hadde bestemt oss for en helg i Kjøbenhavn. Kirstens mamma var bekymret over dette, (De små barna helt alene i den store verden! – vi var 18 år) så hun ringte til hotellet vi skulle bo på, (Hotell Terminus) og ba dem passe ekstra godt på oss. Hun hadde sikkert betalt litt for det, det var i hennes ånd. Vi ble ikke på noe som helst måte overvåket eller kontrollert, men vi fikk kjempeservice. De ryddet på rommet vårt så snart vi var ute av hotellet. Og vi rotet mye! Hver gang vi hadde vært ute hadde vi handlet forskjellige ting, og slang det fra oss når vi kom ”hjem”.
Vi koste oss. Og handle tar på, så vi satt oss ofte ned og spiste litt. Og tørste ble vi. Vi pleide og bestille 2 cola hver. (De små deilige glassflaskene) Jeg la på meg 5 kg. den helgen.
Hotellet vårt lå veldig sentralt til, ikke langt fra handlegaten og Tivoliet. Vi var på kino og tivoli. Dverg og dal-banen ble vi ikke lei, så den tok vi mange ganger. Jeg husker Kirsten kjøpte høye lakk-støvletter som var in på den tiden.
På fergen hjem traff vi noen gutter som var med på et fotball-lag. De hadde ikke lugar, så vi forbarmet oss over dem. De fikk ligge på dørken i lugaren vår. (Jeg tror ikke de hadde det bedere den natten enn resten av fotball-laget, som tross alt kunne finne seg en liggestol og sove i.)

Formiddagstur til Gamlebyen i Fredrikstad

Kart over byen

Provianthuset
Provianthuset.
Oppført i årene 1674-91.
Det elste bevarte huset i gamlebyen.

17. juni 2008
Jeg hadde bestemt meg for å dra til gamlebyen i Fredrikstad. Jeg tok selvfølgelig en tur innom Svinesund og kjøpte røyk og cola.
Gamlebyen i Fredrikstad var i gamle dager en by med vollgrav rundt. Jeg parkerte rett utenfor og spaserte inn i byen via en av de 5 broene inn til byen. Den var bygget i 1667, og ombygget flere ganger. Broklappen kunne heist opp. Til dette trengtes 30 soldater.
Bybroen jeg gikk over Blomsterprakt fantes på mange hus

Jeg fant meg en kafè (konditori?) og tok en salat og cola. Det var ikke plass i solen utenfor, men satte meg ned i solen i bakgården, hvor de også hadde uteservering.
Etterpå tok jeg en byvandring og var tilslutt innom museet. Dette lå i "Tøihuset" (Navnet kommer av at det var depoet for soldatenes klær) Bygget i 1775. Det var lenge landets største bygning i grunnareal.

Kongens torv Jeg hadde innbilt meg at det var mange flere butikker der enn det var. Jeg var innom et par klesforettninger, men fant ikke noe jeg hadde lyst på. Jeg kjøpte meg en liten lampeskjerm som passe på soverommet på øya, og et blått vinglass i glassblåseverkstedet ved inngangen til byen. Gatene var kjempekoselige
Dette var en kjempekoselig by. Jeg har bestemt meg for å utforske flere steder i Norge
Siden er påbegynnt 21. januar 2008 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo