Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
11 dager tur til Montesinos
Fra fredag den 4. til tirsdag den 15. mars 2011 - Alen
(Kom ikke hjem før onsdag den 16.)
 

Jeg dro rett til rådhusplassen i Monesinos for å spise litt. Engelsk frokost i sidegaten, herlig å sitte ute i solen, det var litt kalt, men vinteren i Norge har vært forferdelig kald, så dette var luksus!
Siden vi hadde rotet med hvilken vei vi skulle ta fra flyplassen til fincan sist vi var her, la jeg merke til, og skrev ned veibeskrivelsen.
Etter å ha vært "hjemme", dro jeg rett til Jysk for å finne en køyeseng til prinsessene. Kjøpte en som ikke skulle komme før etter at jeg dro, og en sittebenk til gangen. (Kjøpte ikke madrasser.)
Dro innom Carrefor og kjøpte appelsinpresse, ny vannkoker, mat og paraply siden det hadde begynnt å småregn litt.
Jeg ringte til Damiel og spurte om han hadde glemt stolen jeg hadde bedt ham levere til stopping.
Han kom samme dag og hentet den, og den ble ferdig onsdag. Se bildener av den litt lenger ned på siden.Kjøkkenet var montert, men granitt-benken manglet og viften virket ikke p.g.a. at det ikke var strøm i ledningen det skille ha vært strøm i.
Jeg var oppom Emilio (kjøkkenmannen) i Montesinos to ganger fredag for å spørre om når kjøkkenet ville være ferdig, men begge gangene var butikken stengt.
Fredag kveld satt jeg ute og røykte og drakk litt vin, mens jeg planla (og skrev liste) hva jeg skulle gjøre dagen etter. (Dette gjorde jeg de fleste andre kveldene også)

Lørdag 5/3
Dro opp i Montesinos å kjøpte ferskt brød, jus og smør. Sjekket Emilio igjen, men han var stengt.
Spiste frokost forand huset.
Var innom "plantasjen" og kjøpte havesaks og havehansker, gjorde nok et forsøk til på å finne en køyeseng til jenten i en nærliggende by hvor jeg trodde jeg skulle finne en sengebutikk med godt utvalg, men bom.
( - Liker ikke Jysk)
Jeg dro til Jysk igjen for å gi dem telefon-nummeret til naboene, - som de måtte ha for å levere sengen.
Da fant jeg billige madrasser, disse hadde de ikke vist meg. De var bra nok for to små jenter, som bare skal bruke dem i feriene i Spania.
Etterpå dro jeg tilbake til Montesinos for å sjekke Emilio. Stengt nå også.
Spiste suppe på rådhusplassen.
Da jeg kom hjem feide jeg forand inngangen til huset og sprøtet med Raundup på vegitasjonen som var dukket opp mellom flisene.
(Etter to dager og uten synlige tegn på at ugresset var døende, gjentok jeg oprasjonen.)
(- Rundup fungerer ikke i Spania!) To dager deretter fjernet jeg ugresset med kniv.
Jeg malte kjøpemannsdiskens sider på kjøkkende og gangens nøkkelboksen lys-grå-blå. (samme farge som inngangsdøren innvendig.)
Søndag 6/3 kl. 20.44, i pation, 12,5 grader celcius.
Nå har jeg holdt på i 20 minutter for å få opp vinflasken. (Skal passe på at jeg alltid har mere enn en vin stående) (Vinen var ikke så god som forventet heller, når jeg endelig fikk opp korken.)
I dag morges malte jeg ytterkantene på kjøkkendøren innvendig slik at den får så lang tid som mulig å tørke på. Jeg malte også speilene på skapet og sidene på kjøpemannsdisken på kjøkkenet.
Rigmor (naboen) var innom å lånte meg en radio. Hadde nevn for henne at jeg savnet lyd. (Pleier alltid å høre radio, og har ikke fått kjøpt en ennu)
Jeg var å spiste på den dårlige, dyre resturanten på strandpromenaden i Torrevieja.
Mandag 7/3
Dagen ble ikke som planlagt. (Hadde tenkt til å dra på Ikea)
Jeg dro opp til Montesinos for å kjøpe ferskt brød til frokost. Stakk også nå innom Emilio. Nå traff jeg ham og granittplaten skulle komme kl 11. Den ble montert og ble veldig fin.
Dro til den byen som har en fargehandel med godt utvalg, men de hadde ikke den fargen på beisen som vi har begynnt å beise ute med. Dro innom Carrefor for å se etter radio og neglelakk. (Et forferdelig kjøpesenter jeg ikke liker.) Spiste sopp til lunsj på Rådhusplassen i Montesinos.
Dro hjem og begynnte å male gangskapet. (Granitt-folkene hadde hjulpet meg å flytte det opp på plastikk.) Så kom rørleggeren og monterte oppvaskmaskin og blandebatteri. (Hadde vært innom jernvarehandlern og kjøpt blandebatteriet) Rørleggern stønnet og peste mens han jobbet, og ga veldig godt uttrykk for at dette var hart arbeid! Jeg fikk ham også til å flytte på det tunge bordet forand huset slik at det ble stående der det er mest sol om morgenen. Han var hyggelig og flink tror jeg.
Om kvelden tenkte jeg jeg skulle spise på "Europa". Her var det helt fullt. Jeg satt meg ute og gikk inn for å bestille mat. Det viste seg at det var resturantens siste dag. Innehaveren sa at de egentlig hadde stengt kjøkkenet, men at hun skulle få laget et lite måltid til meg. Jeg fikk tunfiskpasta med ost, alliolli, ristet bagett, salat og oliven. Veldig godt.
Jeg fikk en nellik av innehaveren når jeg betalte. Hun var litt brisen tror jeg, og glad for å se meg.
Hun skal åpne en restaurant inne i Torrevieja ved Playa loco.
Tirsdag 8/3
Det var overskyet og stek vind. Jeg dro til Ikea for å kjøpe småting til kjøkkenet. Jeg kjøpte også et lite bord til barnerommet og spisestuebordet som vi ikke hadde fått sist, fordi de ikke hadde flere igjen.
(I følge internett, skulle det ikke komme før to dager senere)
På vei hjem fra Ikae falt jeg for fristelsen for å gå innom møbelbutikke (- trevarehandlern, - antikvitetsbutikken) som vi hadde kjøpt stuebordet i. Her falt jeg for et bord, en skrivepult og en stol.
Bestemte meg for bordet og skrivebordet, og kjøpte disse. P.g.a. plassmangel i bilen, tok jeg bare med meg skrivebordet. Jeg fikk også en gammel planke på kjøpet. (Som blir fin med de knaggene, som Pernille kjøpte i Sverige) Jeg dro hjem og monterte de to bordene. Fikk hjelp av Lola både til å bære ut skrivebordet fra bilen og når jeg skulle løfte bordplaten opp på benene på spisestuebordet.
Så dro jeg tilbake til møbelbutikken og hentet bordet og kjøpte stolen også.
Jeg dro og handlet mat og salt til oppvaskmaskinen. (Trengs siden vannet er veldig hart her)
Mitt første hjemmelagete måltid smakte ikke godt. (Kokt fisk og en merkelig grønnsakssaus)
Jeg brukte også oppvaskmaskinen for første gang. (Hadde spart opp en hel del med oppvask)
Det hadde blåst hele dagen og regnet litt.
Onsdag 9/3
Før Etter Været var dårlig, regn og blåst.
Malte gangskap, og speilene i skapet "mitt" for andre gang. Pernille vil jeg skal male hele skapet hvitt, men det får bli en annen gang fordi det vil ta for lang tid.
Damiel og co kom på ettermiddagen. De støpte på bakken. Jeg etterlyste Steve som kom og fortalte at han hadde mye å gjøre så han kunne ikke fikst elektrisitet til viften på kjøkkenet før fredag.
Jeg malte på kjøkkendøren innvendig. Jeg kjøpte 1 liter beis, hyssing og skruer.
Spiste middag på ynglings-resturanten i Guardarmar. På vei dit, fant jeg ut at jeg trengte lys på bilen og måtte ringe Pips for bruksanvisning. Akkurat når jeg hadde kjørt inn til siden for å fixe dette, stoppet en dame meg, for å fortelle at ikke lysene på bilen virket.
Torsdag 10/3
Damiel og co kom fra morgene av, de forsatte og støpe. De hadde med seg stolen.
Slik fant vi den - og slik ble den Jeg kjøpte mixmaster i Montesinos og handlet litt mat. Det var fint vær.
Jeg beiset vinduene forand huset og i siestaen beiset jeg i patioen.
Været var fint. Jeg laget meg løksuppe. Etterpå var jeg en tur på Ikea for å kjøpe noen flere småting til kjøkkenet og en benk til "mitt rom". Kjøpte også et lite teppe til soveværelse.
Fredag 11/3
Damiel og co kom. Jeg spurte hvorfor ikke lyset i bassengområdet ikke virket. Han hadde koblet det fra på bakken, da han hadde synes koblingen ikke var bra nok. Han fikk Steve til å komme. Han kom med en koblingsboks og gikk igjen. (Han hadde lovet å komme samme ettermiddag og koble til kjøkkenviften for meg) Jeg ventet hele ettermiddagen på ham, men han dukket ikke opp igjen. Både jeg og Damiel prøvde å ringe ham, men ikkenoe svar. Da spurte jeg Damiel om han synes det var ok at jeg spurte den lokale elektrikern om å komme. Han synes det var helt ok.
Jeg ryddet hele huset og plukket blomster.
Lørdag 12/3
Jeg dro rett opp til Montesinos for å få tak i elektrikern. I butikken til hans kone Isabel. - "Bazar electrico" var bare hun der. Han var på en jobb i Torrevieja, men hun skulle sende ham til meg når han kom tilbake. Dermed forsvant planen min om å gå til frisøren. Jeg måtte være hjemme og vente. Jeg feide forand huset, leste, og limte på et pyntebånd på pinnestolen jeg hadde pusset opp. Jeg ordet litt i Annekset. Jeg ringte Marianne og spurte om de hadde lyst til å komme og se fincan dagen etter.
Rigmor og jeg var å spiste på biffresturanten oppe ved "Fagerborg elektriske"
Først var vi å handlet litt tapas som jeg skulle servere Marianne og mannen. Hun viste meg en butikk jeg ikke visste om. Hun valgte matvarer.
Etter middag tok Rigmor og jeg et glass rødvin i pation min.
Søndag 13/3
Strålende vær, men kalt.
Marianne og mannen var på besøk.
Om kvelden var Rigmor og jeg i Montesinos og spiste tapas på en returant nedenfor Rådhusplassen. Vi satt ute. De "pakket oss inn" med "persienner" på alle sider.
Det var Rigmor som kjørte bil.
Hun fortalte at hvis men hadde tatt en slurk med vin til maten, kjørte man "vinveien" hjem. (Ikke opp på hovedveien)

(Det var hun som hadde bodd i vår finca før oss som hadde kallt veien for vinveien.)
På denne veien treffer man mange kaniner, ser dem veldig lett i mørket når man har på lyset på bilen.
Vi tok et glass rødvin hos Rigmor etter at vi kom hjem.
(Inne - hun lemper litt på røykeforbudet om vinteren)

Mandag 14/3
Damiel og co kom fra morgenen av. Jeg var innom Isabel for å høre om mannen hennes. Hun sa han skulle komme i løpet av dagen. Jeg fortalte dette til Damiel og at han kunne forklare ham hva han skulle gjøre hvis jeg ikke var hjemme. Det var ok. Jeg var å spiste på en resturent på stranden sør for Torrevieja. På vei hjem var jeg forsikkerhetskyld innom Jysk igjen. Jeg tror dette var lurt.
Når jeg kom hjem, fortalte Lola at elektrikern hadde vært her - i Siestan!
Han kom heldigvis tilbake senere samme dag etter at jeg hadde vært hos Isabel og fortalt at jeg skulle reise tirsdag.
Han kunne ikke gjøre jobben denne dagen men lovet å komme dagen etter kl. 9.
Tirsdag 15/3
Han kom tirsdag morgen. Han fixet viften, men sa at jeg ikke kunne ha den lampen jeg hadde kjøpt på Ikea på kjøkkenet. Den var alt for stor. (Vi hadde fått den i hodet)
Han hang også opp klokken som Pernille hadde sendt med meg over kjøkkendøren.

Jeg frøs av og vasket med bakepulver frysern og kjøleskapet på vaskerommet. (Bakepulveret lånte jeg av Rigmor) Jeg skrev i hytteboken og tok mange bilder som Pernille hadde bedt meg om. Jeg ordnet i Anekset og på badet der.
Jeg hadde godt tid til flyet så jeg dro oppom Rådhusplassen og spiste litt, på veien.
Kjøkkendøren og døren inn til vaskerommet Pernilles gressplen
Patioen

Jeg kom til flyplassen vel en time før avgang.
Denne gangen fikk jeg kjempe-problem med å få levert bilen. Kjørte rundt to ganger for å finne den rette inngangen. Tilslutt kjørte jeg inn på betalingsparkeringsplassen. Kjørte rundt der inne, parkerte og løp bort til bilutleiefirmaet for å få en oppskrift på hvor jeg skulle kjøre, men døren var låst. Så spurte jeg en ansatt på parkeringsplassen om hvordan jeg skulle komme til rett sted. Jeg måtte ut fra betalings-parkerings-plassen og rundt. Jeg lette så etter en betalingsautomat, og ventet til han før meg hadde betalt. Endelig kom jeg ut derfra. Når jeg kom til det stedet jeg hadde blitt fortalt jeg skulle kjøre inn, var det ikke rart at jeg hadde prøvd det tidligere, det sto nemlig to skilt der, et på hver side at det var innkjøring forbudt. Endelig fikk jeg levert bilen.
Jeg løp mot avgangshallen og skjønnte at jeg hadde dårlig tid, så jeg strenet mot opplysningskontoret for å få vite hvor jeg skulle sjekke inn. Du er sent ute sa vedkommende som satt der, - det er i 2. etg.
Jeg tok heisen like ved. Denne heisen gikk kun ned, så det endte med at jeg bar kufferten opp to etager.
I 2. etg. skjønte jeg at jeg hadde fått feil opplysning.
Jeg løp tilbake til opplysningskontoret og ville vite hvor jeg kunne sjekke inn.
Da jeg endelig fant den, var den stengt. Dette er første gang i mitt liv jeg ikke har rukket et fly.

Jeg fikk Pernille til å kjøpe ny flybillet til meg. (Jeg prøvde først selv, men det var lang ventetid på telefonen til Norwegian.) Jeg fikk det siste sete på tolv-flyet dagen etter.
Jeg bestemte meg for å dra inn til Alicante og finne et hotel med badekar.
Jeg tok bussen for å spare litt penger.
Da jeg kom til sentrum, spurte jeg damen som satt forand meg om det var her jeg skulle gå av for å finne et hotel. Neste er ok sa hun. Så spurte jeg for å være hyggelig om hun var herfra. Dette svarte hun ja på, og så spurte hun om jeg ville bo hos henne. Jeg sa takk, men nei. Så insisterte hun, sa at hun var alene og at det bare var hyggelig. Tenk å gjøre noe slikt!
Jeg sa ja takk, til tross for det etterlengtete badet. Noe så fantastisk, åpne hjemmet sitt for en totalt ukjent person!
Hun spurte om hun skulle sette på en ovn, siden det var litt kaldt i huset hennes. (Jeg sa det ikke var nødvendig) Hun lurte på om jeg ville dusje. (Jeg sa nei takk)
Men jeg lurte på om jeg kunne låne internetten hennes for å gi Marianne noen beskjeer om jobben i morgen. (Jeg ville bli litt forsinket.)
Jeg kom ikke inn på siden jeg trengte, så jeg lurte på om det var en internettkafe i nærheten.
Hun ble med meg til den lokale. Der traff hun en veninde av datteren som hun ble stående å prate med mens jeg gjorde det jeg skulle.
Hennes mann var bortreist. Hun hadde vært på ferie i Marokko.
Jeg spurte om jeg kunne spandere middag på henne.
Hun sa hun hadde mat og at det ikke var nødvendig.
Jeg fikk servert ristet marokansk brød med olje, spekepølse, tunfisk og øl.
Den elste datteren hennes kom innom. (Begge døtrene hennes bodde like ved)
Jeg ble forklart hvilke busser jeg skulle ta for å komme til flyplassen dagen etter, og hun satt og regnet ut når jeg måtte dra derfra for å ha god tid til flyet.

Jeg har hatt kontakt med henne på mail etterpå.

 
Siden er laget i mars/april 2011 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo