Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
Montesinos,
Torsdag 5/3-Tirsdag 17/1 - 2015
5/3, torsdag
Jeg rakk ikke bussen kl. 8.35, fordi det var kø ned til bussterminalen. Jeg sitter nå på 9.25 bussen. 3 grader celsius ute.

Kl.11.11, ved gaten. Flyet litt forsinket, innsjekkingssystemet begynner nå.
Sneen lå litt fremdeles i langs Mosseveien
Dro rett til Fincan, spiste kyllingsatat med de andre, som satt ved middagsbordet når jeg kom. Bibbi og jentene dro på spanskkurs, Petter og jeg satt utenfor i solen. Handlet på Mercadone, og SuperValu, (Nå: Dialpriks) - fordi de ikke hadde ajax spruteflaske og druer på Macadona, jeg kjøpte også kjeks der. Jeg hentet jentene hos Antonios familie.
Vi spiste ost og kjeks i pation om kvelden.
Petter har sørget for progresjon på badet!
Herlig med sol og lyse dager!
Etter ost og kjeks, ble det dessert.
Fredag 6. mars
Jeg våknet når hanen gol ca. 7 halv 8, og var hos tannlegen kl. 10.
Lørdag 7. mars
Kjetil var innom på formiddagen. Han skulle hjem til Bergen på ettermiddagen.
Mormor/jentedag
Vi var først i dyreparken mot Elche

Vi tok dette toget slik at vi fikk se hele dyreparken.

Vi var og så på en oppvisning med noen sjøløver.

Etter dyreparken dro vi til Torrevieja og spiste lunch på "Sunseth Beach"
Litt brød før maten Forrett, Carpaccio og tomatsuppe.
Hovedrett, svinefilet..... ....og crem brulet til desser.
Gjett om de ble mette!
Og etterpå måtte de ned på stranden. (Nora ble selvfølgelig våt på strømpebuksen, fordi hun gikk litt i sjøen)
Vi skulle egentlig først innom Carrefour for å kjøpe godteri og så innom Mecadona for å kjøpe ingredienser til pannekaker. Når vi var utenfor Carrefour spurte jeg dem hva de ville ha til pannekakene. Da fant de ut at de hverken orket å snakke om pannekaker, eller kjøpe godteri, de var for Mette!
Vi var innom gartneriet.
  Sandkrig.

Petter og Pernille hadde benyttet dagen til å jobbe.
Klokken 18.30
Nora er nede i haven og leker. Danser for Zara og lærer henne triks. Lola er i haven og legger på gjødsel til appelsintrærene. Det hun kjøpte i går.
Nasare kom innom med frossene pizzaer. Våre jenter orket ikke noe, så jeg varmet opp en halv til henne, og sendte resten med henne hjem igjen.
Søndag 8. mars
Søndag fikk vi besøk av Nasare... ....og Antonie Nora og jeg gikk tur med Zara.

Bare vært i Fincan. (På Carrefour og kjøpt middag, taco med N&N) Jeg vasket kontoret. Bibbi har murt stener på fundamentet til boden. Petter har ordnet MYE på vaskerummet. Gikk tur med Nora og Zara. Til lunch skulle vi bare ha ting vi hadde i kjøleskapet. Eggerøre bacon og Gaspatio. Gaspation var gått ut på dato, så jeg ble ikke mett!
Til middag brant jeg tacosjellene. (Håpløs ovn. - altfor varm, eller altfor kald. (Min feil!))

Mandag 9. mars
Litt av en mail fra meg:
Hei Tulla og Marit
Jentene sitter nå og gjør lekser. Vi har akkurat spist. Været er bra. Nå skinner solen. Det blåser litt. I går var det litt skyet. Litt kjølig omkvelden/natten, men slettes ikke så verst.
Pernille har vært kjempeflink og murt pyntestener neders på boden i haven. Hun har bare igjen fuging. Det tar hun senere. (Petter drar i morgen tidlig.)
Tirsdag 10. mars

Tirsdag kl 10.53
Forand huset
Pernille løper rundt og jager påfuglen som har gått til krig mot bilen hennes. Hun spyler vann på den.
Hun lurer på hva hun skal gjøre med kaktusen som hun fikk av spansklærern sin i går. (Han ville ha igjen påtten, som forøverig er av plast.) Når jeg har spist skal vi på en handletur.

Serere
Vi dro til Leroy og det kjøpesenteret der. Bibbi kjøpte støvsuger og tv. På Leroy kjøpte vi stålstenger som Petter trenger og dyser til vanningsanlegget i haven.
Vi spiste i Royals og traff to mødre til noen på skolen. Vi var innom Dialprix og handlet noe.
Jeg var hos tannlegen, ny time torsdag kl 12. Sa jeg gjerne ville ha litt mere progresjon og lurte på om det hadde lønnt seg om jeg ble en uke til. Neste uke er det en helligdag, pluss at han skal på universitet mandag tirsdag og onsdag. Han satt seg ned og fant ut en plan for progresjon. (Det han hadde gjort i dag, trengte 24 timers tørketid) Han skal prøve å ta alt nede, neste gang jeg kommer.
Var innom Maria Torres å bestilte time hos henne i morgen.

Støvsuger og tv inn i bilen På skolen og hentet barn
Onsdag 11. mars
Mail fra meg til Tulla:

Hei Tulla
Siden du spør, en kasse cola hadde vært veldig fint.
Takk for oppdatering.
Sitter nå utenfor forand huset. Kl er 19.49 og det er nesten helt mørkt. (Det blir fort mørkt her etter solnedgang) har vasket litt i pation etter at jeg kom fra frisøren. Jentene er å danser Flamingo. De er vel hjemme om 20 minutter. I dag har det vært strålende og veldig varmt. I morgen skal jeg en liten tur til tannlegen for tredje gang. Har ikke fått gjort noe særlig med tennene. Det er bare en ny tann som skal skiftes. Men nå har vi lagt plan for neste gang jeg kommer ned, slik at vi får gjort mere. Pernille er kjempeflink for tiden. Står på med muring og greier innimellom lekselesing osv med jentene. I går kjøpte hun ny støvsuger og tv. (Hun ombestemmer seg hele tiden om hun skal ha eller ikke) men nå er den innkjøpt. Hun trodde antennepluggen i stuen var koblet til en antenne, men den gang ei.

Jeg laget kjøttkaker til middag
Torsdag 12. mars
Siden vi holder på med "bedet" til Oliventreer, ville gjerne naboen at asfalten utenfor porten hans ble litt utvidet.
Han kom med stener og mur som underlag. Jeg fikk stoppet ham etter litt muring. Det han gjorde var ikke helt norsk standar. Pernille gravde dypere, satt opp forskalling og murte.
Etter at vi hentet jentene på skolen,
spiste vi lunch i Rojales.

Torsdag
Vært hos tannlegen, dro innom Rancho og bestilte time til søndag Vi hentet jentene på skolen, litt sent fordi vi var innom Consum.
Spiste i Rojales, (tre kjyllingretter)
Pannekaker med bacon til kvelds.

Fredag 13. mars
Hei Marit
I dag har Bibbi og jeg vært på Ikea. Bilen ble proppfull (skap til vaskerommet, - benkeplaten måtte vi utsette P.g.a. Plassmangel.) Vi spiste lunch på en god, billig resturant i byen ved siden av Rojales, (der jentene går på skole) Bibbi hadde fått tips av lærern sin om den resturanten. Jentene sover over hos en venninne i natt. Tiril. Hun bor rett ved skolen. Moren hennes hentet dem alle på skolen. Vi har fått melding om at de storkoser seg. (Rullesko og svømming i bassenget, - bassengvannet deres er varmt) vi henter dem kl. 12 ca i morgen, etter at noen menn som skal ordne litt på bassenget til Bibbi har vært her. Vi har tenkt å tilbringe dagen i Elche. Akkurat nå står Bibbi og maler vegger på vaskerommet. I går satt hun oppe til langt på natt og planla skap-kjøpene på Ikea.
Pernille står i med noe hele tiden, og trives veldig her nede.
Jeg har kjøpt ny tur hit. Tannlegen kom ikke så langt med tennene mine, som jeg håpet. Derfor skal han sette opp nye timer til meg.
Om kvelden får hun lest litt spansk.
Lørdag 14. mars
De som skulle reparere bassenget kom litt etter avtalt, så vi var litt sent ute og hentet jentene hos sin venninne.
Vi dro til Elche. Det regnet. Vi tok turist-toget rundt i byen.
Regnet ble lettere etter togturen. Vi spaserte mot gamlebyen og var innom et museum.
 
Nikoline var våt på føttene og kald. Vi fant en tapasbar.
Maten var god, men det vi bestilte falt ikke i jentenes smar.
Her har det regnet litt i dag, mens vi var i Elche.
Vi skal snart ut å spise på en resturant som jeg har blitt anbefalt.
Jentene er og pynter seg.
Om kvelden spiste vi på resturanten Queen Mississippi som ligger like ved La Mata, nord for Torrevieja.
Søndag 15. mars
De har fått ny instruktør. Nå må de klargjøre hestene selv.

Søndag den 15. Mars kl 13.37, forand huset
N&N og Bibbi er å rir. De skulle til saltsjøen. Jeg ble ikke med.
Nora og jeg plukket appelsiner i dag. (De foran pation) Så fant jeg ut at vi skulle kjøpe brød, men tenkte vi kunne kjøpe middag samtidig, fordi butikken ikke er  oppe i ettermiddag. Litt diskusjon om hva vi skulle ha, endte med at Nora og Bibbi gikk. De ble en eeeeeeevighet borte. Hun hadde handlet for en hel uke. Vi spiste frokost forand huset i hu og hast, siden ridetimen begynte kl 12.
De andre dro i forveien, jeg ryddet av bordet og satt på en oppvaskmaskin. Bibbi ringte når jeg var på vei, Nikoline hadde litt lite klær på seg. Jeg var allerede på El Rancho, så jeg ga heller fra meg min jakke. (Nikoline fikk Bibbis sin og Bibbi min)

Vi spiste Taco
Om ettermiddagen var vi på Kino. Den ligger like ved Habaneras.
Filmen het "Perdiento el norte" og var en komedie. Vi lo litt, men fikk ikke med oss alle morsomhetene. (De spanske ved siden av oss lo oftere) Poppkorn og mineralvann.
Om kvelden var vi og spiste pannekaker med is på rådhusplassen i Montesinos.
Mandag 16. mars
Tirsdag 17. mars
 

Kl 13.54 tirsdag
I går var Bibbi og jeg i jernvarehandlern, byttet maling og kjøpte batterier til kameraet som Nikoline skal ha med i påsken, så var jeg på apoteket for å kjøpe tabletter til Marit. Så var vi i St. Miguel og kjøpte slanse til basseng-støvsugern. Jeg malte en omgang på vaskerummet. Bibbi og jeg å spiste i Rojales, rakk ikke dessert fordi vi måtte hente jentene halv tre. Nora ble med en venninne hjem. Bibbi laget kjøtt og spagetti til Nikoline. Bibbi var på spanskkurs mens jeg gjorde lekser med Nikoline. Gartnern klippet trær. Nikoline var med Bibbi opp til Rojales for å hente Nora. Etterpå var Nikoline og jeg på Dialprix og handlet. Laget omelett I dag vasket jeg sengetøyet mitt og la på nytt. Malte litt på veggen på vaskerummet. Svømmebassengmannen var å fixet hullene ved sluket.

 
Til Reiseliv
Siden er laget mars 2015 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo