Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
Montesinos,
Søndag 26/1-mandag 3/2- 2014
alene

Fra Gardermoen 26. januar (klokken 19.45) ........Til Montesinos 27. januar (klokken 11.02)

Mandag 27. januar
2014, i pation kl 02.47

I dag (søndag den 26) kom jeg til Spania ca kl 24.10, 25 min. forsinket. Vi ble sittene litt i flyet før vi lettet, fordi man ventet på to passasjerer. Så måtte flyet defrotes.
Jeg satt ved vinduet ved siden av et gammelt par. Mannen ved siden av meg. Han luktet IKKE godt. Plaget meg hele veien. Hadde tabbat meg litt ut, fordi jeg hadde lommeboken min i flykofferten. Jeg hadde tenkt å kjøpe røyk. Jeg benyttet tjansen til å hente den da de reiste seg opp.
Jeg hadde leid bil av Firefly. Veldig fornøyd. De har 'kontor' i garasjen, slik at jeg kunne ta en røyk før jeg sto i kø. Det var IKKE kø. Var litt engstelig for at de hadde stengt siden flyet landet over midnatt, men i Spania er alt (nesten alt - ikke tillatelser til å skifte tak) veldig godt organisert.
Hadde tatt med meg kjørebriller, men glemte å ta dem ut av bagen før jeg satt meg i bilen.
Dumt, jeg greide å kjøre meg litt bort. Kjenner jo nå veien veldig godt, men var en liten tur innom Crevillente (nesten)
Jeg slo ikke av bilen, - og lysene på den, før jeg hadde funnet nøkler og låst meg inn.
Huset virket litt rådt. Alt sto bra til. Veggen i stuen er ferdig, og malt.
(Lola var vasket)
Før jeg dro spurte jeg Pips om det var rødvin der. Han ante ikke, så jeg kjøpte en halv flaske på Gardemoen. Det var bra, fordi det var ikke fnugg av rødvin. (Hvitvinsflsaken i kjøleskapet var intakt.) Jeg har akkurat vært inne og lagt på sengeklær på sengen min. (Foreløpig er det det eneste som manglet) får ikke Internett til å virke. De hadde ikke slått den av. Men det går seg kanskje til i morgen.
Gleder meg til å stå opp, selv om det kanskje blir litt sent. - Garantert etter at det blir lyst!
Nå er klokken enda meg og jeg har spilt Candy Cruch. Nå stuper jeg i seng. Helig å bli kvitt sne og kuldegrader for en drøy uke!!
Ps, jeg trodde jeg pleide å våkne når hanen gol, men den har golt hvert kvarter i hele natt.
Ps, ps,
Klokken er 4 og NÅ går jeg og legger meg. Pips hadde slått av internetten, men på en annen måte enn det jeg pleier; han hadde slått av rutern, jeg bare slår av strømmen.
Mañana: kjøpe oksehale hos slakteren, sole meg? - det skal bli fin vær. Ringe Pedro, - han har ringt 3 ganger i dag, - og hva mere? Dagen vil vise.

Fremdeles mandag
Kl 11.24, forand huset. Her er det bare skjønt! Det var litt av et sjokk og våknet til dette lyset! Det blåser litt men det gjør ingen ting. Sitter med ermeløs overdelen og kortbukser. Men jeg må dessverre av gårde for å handle så jeg får meg litt mat.

Kl 13.39 samme sted
Har vært å spist engelsk frokost på torget, vært i minibank og handlet på SuperValu. Kjempevarmt i solen.

Kl 15.38 på standen iTorrevieja. Det er jo ikke så lenge siden jeg spiste frokost, men tenkte jeg måtte få meg litt lunch, og bestemte meg for å dra til Sunset Beach resturanten. De var stengt og åpner ikke før kl 5. Sitter utenfor. Jeg blir her litt og nyter solen.

16.19 på Playa de Los Locos. Har spist russisk salat. Det er godt, men litt mye, - til å være så kjedelig. Det ble jo en del billigere enn å spise på Sunset Beach.

Her er det også nordmenn. På torget i Montesinos i dag var det også nordmenn. Det tror jeg det er første gang jeg har møtt der. (Bortsett fra Rigmor og co)

Jeg skal be om regningen, handle cola hos Macadona og dra til slakteren og høre om han har oksehaler.
Så skal jeg hjem å rydde. (Har greid å rote masse på den lille tiden jeg har vært her)

Bilene er tatt klokken ti på 7 og klokken 7 om kvelden.

Kl 18.53, i pation
Crepúsculo (Skumring)
Det er ennu ikke helt mørkt. Nå er det kaldere. Ca 18 grader når jeg sjekket sist.
Har tatt ut puter til sofaen min. Holder på å koke oksehåndledd. De hadde ikke oksehaler, jeg kunne bestille det til neste uke. Hun sa at oksehåndledd var bra og mere økonomisk. Vel, jeg prøver det.

Litt senere
Lola kom innom for å slå av bassenget. Pratet og pratet i vei om pumpen til bassenget er det noe galt med. Hun forklarte meg det i sted også, og vi ble enige om at vi skulle snakke med Pedro om det. (jeg skjønner jo ikke hva hun sier)

Tenk at sommeren var så kort unna!

Nå spiser jeg oliven og gauda til middag. Skal prøve å legge meg tidlig i dag, slik at jeg vokner tidlig i morgen. Hadde fått en Mail fra Marit, en hilsen fra Cape Tovn, Afrika via Norge til Spania. Alt sto bra til, hun hadde badet i dag også og skal på en 4-dagers safari i morgen. (Jeg er så gammel at jeg synes dette er gøy! - tenker på når jeg var liten og hvis det hendte noe i verden og vi var på Hadeland, måtte man sende telegram, - og at jeg sto i en telefonboks på stranden i Los Angeles og ringte til Alain, det var fremskritt i 1982!
Tenk alt jeg har opplevd av fremskritt! Utvikling.

Nå er det 15,5 grader. Det blåser veldig og klokken er 21.14. Jeg kan overleve en slik februar. Fryser ikke fordi jeg er kledd i - foruten vanlig klær, slobbis og ullteppe. (Må jo sitte ute pga. Røyk vet du)
Gikk inn for å skjenke meg et glass rødvin til og hente neglelakkfjernern. (Skal stelle hender) Sjekket også hvordan det går med oksehåndleddene, lar de koke litt til. Det blir supper i kommende uke.

Nå er klokken 23.21.
Jeg har ordnet kraften og skal sette på en oppvaskmaskin, Lola anbefalte det siden alt inni den var litt møkkete etter oppussingen, så det gjør jeg. Gleder meg til i morgen! Været skal bli fint da også.
Mye vind, men sol.

Nå skal jeg straks stupe i seng. Kl. Er 23.43. Har satt på oppvaskmaskinen og ryddet litt.

 

Tirsdag 28. Januar
Våknet ti på halv åtte, ikke lyst, men ikke helt mørkt heller.
La meg igjen og våknet så vidt et par timer senere. Så ringte Tulla, etterpå sovnet jeg litt til.

Kl 10.10 forand huset
12 grader, sol og litt vind. Deilig. Naboen har lagt to issalathoder til meg på muren.

Bilder fra forand huset klokken ett.

 

Kl 13.54, samme sted
Har spist frokost, stelt meg, vasket tøy, hengt opp tøy, rydde inne. (i den grad det går an å rydde med tørkestativ i stuen) og tatt på et lag med neglelakk.

Holder på å klippe ned granatepletreet. Herlig vær, ikke mere enn 15 grader, men går bar. Solen varmer!
Lola har vært her og hjulpet meg og sage over de to tykkelse grenene på granatepletreet.

Bildet til høyre er tatt 15.36

 

På torget kl 17.50,

jeg prøver den reseturanten jeg ikke har prøvd før, La esquina. Har bestil pizza. Foruten 4 små "brødskiver" til frokost og gaspasjo senere har jeg ikke spist noe mere i dag. Er sulten. Skal på gartneriet, håper de er åpne på denne tiden av døgnet. Og så mangler jeg te. Nå har jeg begynt å spise peanøtter. Dumt!

Det første gartneriet var åpent, men det engelske var stengt. Handlet på Macadonia, te, grønnsaker til suppe, en vin og en potet.

Kl 23.43 i pation
12,5 grader

Skal bare spille 3 candy cruch, og så legge meg.

Onsdag, 29. Januar
kl 14.31, i Oriueha. El Lio.

Voknet før det ble lyst i dag, og la meg litt igjen. Spist kun et egg og drakk et stort glass appelsinjus til frokost, fordi jeg hadde bare gammelt brød. Holdt litt på forand huset, - klippet opp grener og puttet de i sekker. Jeg ringte Pedro, som ikke hadde tenkt å komme før helgen. Jeg forklarte at jeg ikke forsto hva Lola sa angående pumpen til bassenget. Han skulle komme etter jobb i dag. Senere enn kl 6.
Jeg tok ned den gåtte lyspæren i en av de nye lampene i pation. Så dro jeg til Isabella og kjøpte lyspærer og til gartneriet og kjøpte pyntestener og en ny havesaks.
Så klippet jeg mere og pakket sammen grenene.
Tenkte jeg skulle kjøre til den resturanten på veien til Oriuela og spise, men var litt uoppmerksom og kjørte forbi den. Derfor endte jeg her. Bra! Kan røyke, god mat og jeg fryser ikke!
Jeg spiste Cesarsalat. Det smakte.
 
Når jeg kom hjem fra Orihuela, puttet jeg på de
nye pyntestene i bedet.

Hjemme i pation, kl 16.05

Kom akkurat hjem,
før det begynte å regne.
Det tordner uavlatelig!
Og hagler!
Himmelen har åpnet seg!
Jeg blir klissvåt selv
om jeg sitter under tak.
Kan heller ikke prøve
å gå inn.
For mye vann.
Men man sier at
etter regn kommer sol,
så man får håpe!


Kl 16.19.

Plutselig var alt over
og jeg skimter blå himmel. Merkelig!

 

Kl 21.04 i pation
Pedro har vært her. Han var fortvilet for at jeg ikke likte lampene bak oksene. Klager på foruten dem; mur på gulvet må vaskes bort, reparere sidene ved kjøkken. Henge opp igjen lykten i gangen og opphenget til slangen. Og så at rørene til passenget ned i kjelleren lekker. Han hjalp meg og oversette det Lola sa. Vi ble enige om at Lola skal snakke med sjefen til datteren til de tyske naboene i morgen, han kan engelsk. Vi trenger ny pompe.
Ernst kommer her i morgen formiddag med gartner. Da forteller han meg hvordan det går på rådhuset. Jeg skrøt av veggen, og sa takk for at han hadde murt den stenen som var løs ved boden.
Har laget grønnsaksuppe til middag

 

Torsdag 30. januar kl 9.30 i sengen.
10 grader ute og strålende sol og MASSE vind Jeg holdt på å fryse ihjel når jeg satt ute og drakk te, derfor må jeg få i meg varme før jeg steller meg. Lola var innom med et brev fra Nasaret til Nora. Så satt hun på pumpen. Den bråker så forferdelig, at hadde det vært i Norge, hadde naboer kommet å klaget. (Her klager ingen på lyder - og det er det mange av) Ernst kommer med en gartner i dag. Dette drømte jeg også om i natt. Håper gartnern er andeledes enn den jeg drømte om. Det var en gammel mann med hvitt hår og han haltet.
Kl 10.55, forand huset. 11 grader og vinden har roet seg litt. Her er det mye varmere.
Har spist frokost. Lola kom og fortalte at pumpemannen kommer kl 4 i ettermiddag. Hun kom også med et speil jeg fikk låne av henne. Jeg skal prøve om det går bra, hvis vi klistrer speil bak torroene, slik at de ikke spiser opp lyset. Vi prøvde, og det virker som det fungerer. Prøver i kveld og går det bra,
sender jeg Pedro en tekstmelding.
Nå sitter jeg og venter på Ernst og gartnern. Først tok jeg av meg ulljakken og nå den tykke genseren.
Litt kaldt i stormkastene men.


Urtesmør, salat, oliven og brød Carpaccio Smørfisk Vaniljeis

Kl 14.05 på Sunseth Beach
Endelig!
Jeg ventet ganske lenge på Ernst. De kom og ble en god stund, vi prate og gartnern skulle komme med et tilbud om en 'skjau' og hva det 'daglige' steller ville koste. Når de dro, dro jeg sporenstreks til jernvarehandlern. Der fikk jeg ny utelampe og nytt oppheng til slangen i pation. Så dro jeg hit. Parkerte helt feil først, borte ved Playa de Los Locos. Det var heldigvis oppe her og veggene på uteplassen var fra. (Var redd de var tukket ned pga vinden)Jeg spiste foruten det jeg fikk før maten, Carpaccio og smørfisk.
Til dessert spiste jeg vaniljeis.
Kjempegodt alt sammen!

Kl 16.23 forand hust
. Etter lunch var jeg innom Mercadona og kjøpte vin og vann. Var ikke før innenfor døren, før pumpemannen kom.
Han bytter pumpen lørdag mellom klokken 9 og 11. 360 euro.

Litt senere - røyk og cola-pause
Nå er jeg nesten ferdig foran huset. Kl 5 dro jeg til gartneriet, for å kjøpe flere pyntestener og en kaktus, men hun holdt på å stenge.

Kl 22.00 i pation.
10 grader, men jeg har kledd meg for kvelden; trøye, langermet bomullsgenser, genser, ulljakke, og slobrokke pluss ullteppe og saueskinn (Holder på å få litt influensa)
Jeg sendte Pedro en sms i kveld, etter at jeg hadde prøvd speil-teorien min. Brukte litt tid på den - litt hjelp fra google translichen. Han hadde svart, men jeg så ikke svaret før jeg hørte han ringe. Han hadde snakket med Ernst (i smsen hadde jeg fortalt Pedro at Enst hadde lim som kunne brukes) Pedro forandrer planene sine. I stedenfor å komme hit i morgen, drar han til Ernst og henter lim. (Jeg kjøper speil) Så kommer han hit søndag og ordner.

I kveld laget jeg spinat suppe

Jeg nyser og nyser, begynner å bli skikkelig forkjølet, så det hadde kanskje ikke vært så dumt å stupe i seng, under den deilige dynen min. (Det er ok temperatur på soverommet mitt. Bruker vifteovnen) De kalde nettene/kveldene er hvært de fantastiske dagene! Hjemme er det bare sne, kulde og mørke døgn!

Den tyske naboen er søt, hvær morgen hilser han med 'god dag nabo' (boenas dias vesina) i dag spurte han om jeg trengte mere issalat. (Jeg har fremdeles de to jeg fikk av ham i god behold)

Har også reparert 'persiennen' på porten til pation i kveld. Den ble ødelagt av stormen.
En annen ting jeg har glemt å nevne er at jeg snublet i 'trinnet' i pation (det som ble laget når vi gjorde om 'gressplen/pyntestener' til rene fliser på bakken.)

Nå legger jeg meg. Klokken er 00.15. Lukket og låst.
(I går hadde jeg foresten glemt å låse frontdøren - glemte å låse Pedro gikk)

Kl 00.59
Pips ringe, måtte kle på meg og gå ut og snakke, - ikke mobildekning inne pga tykke vegger. Er kald og under dyne igjen. Sov godt!

Fredag 31. Januar,
i pation kl 9.24
Strålende vær og ikke SÅ mye vind.
Har drukket te og spilt Candy Cruch
Lola var innom for å sette på pumpen, men jeg fikk henne til å la vær. Hun spurte hvordan de gikk med benet mitt.

Kl. 11.55 forand huset. Vært i minibank. Så dro jeg til glassmestern i Montesinos. De hadde ikke speil, men han forklarte meg veien til en annen, rett ved jernvarehandlern på landeveien. Der fixet de det. Ikkenoe problem! Så handlet jeg på gartneriet. Nå skal jeg legge siste hånd på verket her.
(Flere pynte-stener og en kaktus)

Da var jeg ferdig her. Krabbet på kneet jeg slo meg på å går, det var ikke godt!
En ute-industri-støvsuger hadde gjort seg her. Ikke bare-bare og plukke løv i pyntestenene.

Kl. 14.04 på resturanten La Boca
Den første colaen jeg fikk var i glass, jeg sa jeg ville ha flaske så han byttet den. På vei tilbake snudde han flasken på hodet ned i glasset. Jeg fikk reddet litt av den, men colaen var ikke god. Tok Cesarsalat til forrett. Grei nok, men veldig enkel. Issalat, bacon, dressing og en ristet miniloff skive på toppen med parmasan på. Denne menyen koster 9 euro (8,95 for å være nøyaktig) men softdrinken er inkludert. Kan ikke sammenligne kvaliteten på maten her og Sunseth Beach. Der var egentlig ikke for å spare penger at jeg gikk hit. En gang har jeg fått stekt bri her. Det var kjempegodt. De har tatt den av menyen. Også litt mindre sol her. (Den kommer fra litt feil side) Fikk stekt svin til hovedrett og is til dessert. Jeg er mett, men dette var langt fra et gormemåltid. (Kommer til å bruke Sunseth Beach) der er alt laget fra bunnen av! Her var sjampinjong ikke spiselige, skikkelig hermetikk!

Ikke noe gorme-måltid.

Kl 16.46 forand huset. Nå er jeg ferdig med magrittene. Masse løv, mye søppel og ugress vekk. En halv søppelsekk. Var innom Macadonia på vei hjem

Magrittbedet Rundt oliventreet var det mye uress og rot

Kl 23,26 jeg går straks og hopper til køys, føler meg litt influensabesatt. Dagene og timene bare flyr av sted. Har ryddet litt på kjøkkenet og satt på oppvaskmaskinen. (Den er kanskje ferdig nå) pumpemannen kommer i morgen tidlig.

Lørdag 1. Februar
kl 13.14 på Sunseth Beach Jeg har akkurat knotet ned en sms til Britta. Har litt problemer med den spanske telefonen for alle automatiske ord er på engelsk. (Begynner å bli litt bredere fordi den lagrer de ordene jeg bruker)

Nå har vi ny pumpe til bassenget. Automatisk timer. (Jeg er ikke så glad i automatisk timer, men det er Lola som skal operere den så det går fint) hun får mindre å gjøre.

Den slår seg på 2 timer om morgenen og 2 om kvelden. Da er problemet med lys i bassenget ikke løst. Jeg snakket med en engelsktalende fra dette firmaer på telefonen. De skal komme og se på det, når jeg ringer dem neste gang jeg er her.

Etterat pumpemannen hadde vært her - det er overskyet i dag, men spådd penerevær etter hvert - dro jeg opp til friserdame Maria Torres og spurte om hun kunne vaske og føne håret mitt. Det kunne hun. (Jeg spurte om hun hadde tid til å farge det, men som jeg tenkte hadde hun ikke det) Videre dro jeg innom gartneriet, kjøpte en av hvær av de plantene jeg har i magarittbedet og tre-fire kaktus. (Pernille hadde jo ordnet påttene ved oliventreet, men de fleste har ikke overlevd. - tror kun kaktus kan.) Jeg spurte om åpningstider. I dag stenger de kl 2 og er stengt søndager. Hvis jeg trenger noe mere så finnes det et annet gartneri på vei til San Miguel som er oppe i morgen. Så dro jeg til markede ved Playa Flamingo. Var egentlig ikke noe jeg skulle ha, men tenkte det var ok og traske litt. Kjøpte to spruteflasker ajax. Det har de ikke på Macadona. Så dro jeg hit. Litt tidlig lunch, men da blir det en litt lenger tid forand huset til å ordne resten rundt oliventreet. (Begynte på det i går, klippet det.) grenene får gjeitene til naboen, så de slipper jeg og kaste.
I dag tok jeg indrefilet av svin til hovedrett.

Kl er 18.04 forand huset.
Jeg tror jeg gir meg ute for i dag. Har akkurat plantet de to plantene i magaritt-bedet. Jeg kjøte bort søppelet. (Bruker bilen fordi hjulet på trillebåren er punktert.) Har klippet resten av oliventreet og feid og "lukt" forand garasjen.

Kl 18.22 i pation. Nå red en rytter akkurat forbi. Koselig på landet!

Kl 22.46 i pation
I kveld laget jeg lapskaus, litt tynn, av resten av kraften, en potet, litt oksekjøtt og løk. Tilbehør; flatbrød og smør. Jeg pakket ned igjen resten av flattbrødet i plastikkposen det lå i, men tror det kommer til å bli HELT ubrukelig neste gang jeg har brukt for det. (Det er allerede over et år gammelt.)

Kl 23.08
Nå skal jeg gå å legge meg, bare drikke opp resten av rødvinsglasset mitt først.
Det hadde begynt å lukte litt kloakk på do. Det er jo selvfølgelig pga at vannlåsen i slukte ved dusjen har gått tom for vann. (Jeg dusjer jo ikke, og jeg har hatt på ovn der inne, så det har fordampet bort) I morgen skal jeg sjekke anekset også. Og gjøre de tingene jeg har satt huskelisten. Blir det overskyet, bør jeg også bruke opp mere av bensinen jeg har betalt for. (Dvs, kjøre littbil)

Søndag 2. Februar
Kl 23.50. Har bare vært hjemme her i hele dag. Delevis fordi jeg har ventet på Pedro i to omganger, først fra kl 11, så fra kl 14. Han kom litt senere begge gangene. (Kl 14 med han som har installert varmebumpen til bassenget.)
I dag har det vært nok en nydelig dag! Litt vel mye blåst på formiddagen, men etterhvert ga vinden seg. Jeg har lukt under oliventreet og bare nydt den deilige dagen! Spiste halvstekte til frokost og lapskaus- rest til lunch. Ost og kjeks til middag. Akkurat nå har jeg ordnet på kjøkkenet og satt på en oppvaskmaskin. Vasket en tøymaskin med håndklær før i dag. (Altfor sent, men tiden gikk fra meg)

Allerede hjem i morgen. Tiden har gått altfor for! Gleder meg til å komme ned igjen! ( da er det sikkert ikke så kalde kvelder!) Har fått tilbud av norsk gartner som tilbyr seg og stelle trærne. Jeg tror han tror han er i Norge, altfor dyrt!
Nå er klokken passert 12, og jeg legger meg.
Har skrevet 'huskeliste' over alt jeg skal gjøre i morgen før avreise. Natti, natti!

Mandag 3. Februar

kl 14.05,på flyplassen i Alicante, Har sjekket inn, sitter ute og røyker. Har spist en salat. Flyet går kl. 14.50

Kl 14.22 utenfor gaten.
Lola var innom i dag, hun skulle forklare meg noe om aircondichen, men jeg skjønte ikke hva det var. Deilig og ikke ha dårlig tid på avreisedagen. Tror jeg har husket alt. Jeg synes jeg hadde så god tid, at jeg tenkte å dra nedom St. Pola for lunch, men tenkte det ble litt knapp tid. Jeg stanset på en restaurant mellom St. Pola og flyplassen. Der var det ikke et menneske, men tre satt på et bord, like innenfor. De jobbet der, og sa at de var oppe og at jeg kunne spise. Jeg spurte om jeg kunne sitte ute. De kom med menyen og sa jeg måtte vente 10 minutter. Jeg tittet på menyen. Det var kun heftige saker, og veldig dyrt, så jeg dro. Var tidlig på flyplassen og sjekket inn. Ikke så veldig lang kø, men den tok forferdelig lang tid.
I dag er det litt overskyet og det blåser ikke.
By by Spania for nå.

Kl er 17.23 og vi er snart over Danmark ( etter Nedeland) Solen begynner å gå ned. Den gikk ned i Oslo for 47 minutter siden, (16.36) og kommer til å gå ned i Montesinos om 1 time og 5 minutter (18.28)

Tilbake til kortere dager.

Tok bussen fra Torp til Skøyen. Pipsen var der og kjørte meg i syklubb hos Berit. Liten kjørte meg hjem.

Til Reiseliv
Siden er laget 4. og 5. februar 2014 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo
s