Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
Montesinos,
Fredag 28/11-Tirsdag 9/12- 2014 alene,
Pernille og Petter fra 28/11-30/11

Fredag 28. november:
I Oslo var soloppgangen klokken 8.44, og solnedgangen klokken 15.24. Det var 1 grad klokken 15.40.
I Montesinos gikk solen opp klokken 7.57 og ned klokken 17.44. Det var 15 grader og småregn.
Vi tok samme fly ned.
Petter kjørte til Gardermoen og vi satt bilen på en av parkeringsplassene som hører til Gardermoen.
Bagasje: Pernille og Petter hver sin stenvask innpakket i eske og Ikeapose,
jeg 20 kvadratmeter fiberduk i en Ikeapose.
(Min bagasje veide litt mindre enn de andre sin)
På parkeringsplassen på Gardermoen, vi venter på bussen.
Flyet skal gå 20.10, nå er klokken 18.45 og jeg har allerede vært her lenge.
(Har droppet bagasjen, spist en rekesalat og en rosinbolle og røykt en røyk.
Nå har jeg gått ned på ankomstplanet, for å sitte.
Kl 02.49 i pation
Gruer meg til å bli vekket i morgen tidlig av ungdommen! --- Men overlever vel det også! Vi skal spise engelsk frokost på Rådhusplassen i morgen. Har akkurat ryddet opp her ute. P&P la seg for en liten stund siden. Vi har hatt en liten inspeksjon her. Det har ikke mye har skjedd siden jeg var her sist!
Helt skjønt å være her igjen til tross for alt! - Bare kaos på bad/garasje, regn osv. Natti, natti nå går jeg og legger meg, -i rene sengetøy, -vi har ikke vaskemaskin eller varmtvann. Varmelampen som Petter skaffet fungerer!

Det var en fugl inne i fincan. Jeg tror den må ha kommet inn sammen med oss, fordi vi fant bare en fuglebærs.
(På stuebordet) Vi fikk den ut ved å sette alle dører åpne. Den fløy helt lydløst.

Lørdag 29. november
      Frokost på rådhusplassen

          Doene måtte undersøkes nøye

Kl 17.49 i pation
Pernille vekket oss kl halv ni. Vi spiste på Rådhusplassen. Siden har vi vært i butikker.
Ikke værst til å være meg! Vi var først i garasjeport-butikken i Montesinos, den var stengt.
Så fylte vi bensin før vi var innom jernvarehandlern og spurte om de om de visste om en garasjedør-butikk.
Der snakket vi med en veldig hyggelig pike. Det var fetteren hennes som jobbet i garasjedør-butikken i Montesinos.
Vi så litt på en airecondition.
Vi dro til den butikken Pedro viste meg forrige gang jeg var her. Der var vi i 3-4 timer.
De har alt, og tilslutt hadde Pernille funnet ut hva hun ville ha.
(Vi bar en av vaskene inn i butikken, slik at vi kunne ta utgangspunkt i farven på vasken, for å velge fliser osv.) Vi fikk priser.
Så dro vi og spiste lunch på "Rigmor-stranden"
Så bar det til Leroy etter at jeg hadde kjøpt 3 pakker røyk i en automat i en kafé like ved tannlegen min. (Fikk ikke Malboro på flyet i går) Her ble vi også litt. Fikk tilbud på garasjeport med montering.
Vi valgte også ut et varmtvannsbeholderen.
Været i dag har vært helt upåklagelig. Det var meldt regn i hele dag, men det begynte først å regne litt når vi kom ut fra Leroy. (Nå regner det) ellers har solen skinnt.

 
Lørdag i pation, kl 00.45
Etter butikker var vi hjemme litt, jeg drakk cola fra mitt ny-bårende glass, (det forrige knuste jeg i oppvaskmaskinen sist jeg var her, så jeg tok med meg ett nytt fra Oslo)

Vi dro innom Mercadona og handlet litt på vei til Torrevieja hvor vi skulle gå fra tapas-sted til tapas-sted. Det er noe som arrangeres to ganger i året. En tapas og en drink koster 2,5 euro. Man får et stempel og går videre. Vi var på 7 steder, men vi tre tok kun to posjoner på vert sted. Jeg fikk vin, Petter for det meste øl og Bibbi fikk kun en mineralvann. (Hun kjørte)

Bilder fra "Tapas-kvelden"
Hvilkene barer vi skulle på, måtte planlegges.  
Søndag 30. november
Hjemreisedag for Bibbi og Petter etter en kort helg

Kl 15.42 i pation.
Nå har jeg kjørt Bibbi og Petter til flyplassen. Resten av dagen skal jeg bare kose meg og slappe av.
Jeg våknet kl 9 i dag, listet meg på do og la meg igjen, fast bestemt på ikke å sovne. Men det gjorde jeg jo.
Bibbi vekket meg ved ti-tiden. Jeg dro opp til Montesinos og tok ut penger i minibank. Byen var 'avstengt' p.g.a. 'Maraton' så jeg kom ikke til bakeriet. Jeg dro til Dialprix i steden og kjøpte brød og jus.
Pedro kom i det vi skulle sette oss til frokostbordet. Med bacon og egg.
Pernille og Petter målte vegger og tak i vaskerummet og på do.

Jeg har mistet den ene boken jeg kjøpte.
FANT DEN NÅ! Den lå i ytterlommen på kofferten min!

Kl 23.42 i pation
Nå er det opphold i regnet. Har akkurat snakket med Bibbi på Viber.
I kveld dro jeg opp til Rådhusplassen og kjøpte røyk på Carles før jeg inntok middag på la Posada. Biff.
Holder på å lese bok og drikke rødvin.

Mandag 1. desember
I pation kl 21.14
Påfuglen sitter på muren ved siden av meg.
Jeg drikker rødvin jeg fikk av Rigmor. Hun hadde åpnet en flaske for et par dager siden, og vil ikke drikke til de smertestillende pillene hun har fått for hodepinen, som ikke ser å forsvinne etter kulen i bakhodet.

Pedro kom i dag morges med det firmaet som skulle fjerne aspesten fra taket. (Endelig!!!) Jeg fikk ikke lov til å være hjemme når de holdt på.
Først dro jeg til jernvarehandlern og kjøpte maling til boden i haven og så på en varmtvannsbereder. Ringte Bibbi, men den jeg fant som var liggende og på 100 liter, var ikke kraftig nok. (Hun skal ha en på 2500 W) denne var på kun 1000 W. Dro videre til Leroy. Etterhvert fikk jeg kjøpt en - som tilfredsstilte Pernilles krav, både dyr og de hadde den ikke i butikken. Den kommer fredag, kanskje torsdag hvis jeg er heldig. (De ringer og jeg henter den) Når jeg kom ut fra Leroy, - etter minst en time, hadde solen kommet frem. Tenkte jeg skull dra på 'Rigmorstranden' og fant ut at jeg savnet en strandstol. Siden jeg skulle holde meg borte fra Fincan, fant jeg ut at jeg kunne kjøpe en. Var innom en china-butikk i ved la Zenia, men de hadde ikke en ok. Dro helt til china-butikken ved 'vår' Macadona. Der kjøpte jeg en. Innen jeg kom til stranden, hadde det begynt å nærme seg lunchtid. Jeg kjøpte en pakke røyk på en kafé på stranden og gikk på do på 'min resturant' satt meg ned der. Kjøpte dagens meny. (10 euro) Maten er helt ok, og masse. Inkludert: drikke, salat, forrett, hovedrett, desser og snaps til regningen. Spiste bare halvparten av alt jeg fikk servert.
Snakket med et norsk par som var der for å kjøpe seg en leilighet eller et hus.
Etterpå satt jeg litt på stranden og leste bok. På vei hjem handlet jeg på Macadona, kjøpte en kartong Malboro i kiosken i Montesinos, og dro til "el Rancho" og kjøpte julepresang til jentene; ridetimer. Jeg traff på Kjetil som kom kjørende i Lo Blanc. Han sa jeg kunne besøke Rigmor som sto i haven og laget mat. Jeg var en kjapp tur hjemmom og mekker meg en kopp te som jeg tok med meg over til Folgeroes. Satt der en stund, - fikk gulasjsuppe.

Når jeg kom

hjem var garasje

og toalett i friluft.

Mitt selskap om kvelden.
Varmelampen som Petter har skaffet.
Tirsdag 2. desember
kl. 23.09, i pation
Har akkurat snakket med Pernille og Pips. Pipsen ble veiledet i hvordan han fikk skannet.
I dag morges voknet jeg sakte og drakk te i slobbis i pation. Pedro ødela det litt ved å be meg om å flytte bilen. Satt forand huset og drakk resten av teen. Fikk ikke spist frokost før 'langt på dag' fordi han hadde tatt strømmen når han tok ned kompressorene til aireconditionene. (Ristet brød til frokost) Etter frokost dro jeg opp til jernvarehandlern og kjøpte rullepensler for å male boden i haven. Klargjorde boden til maling. (Fjernet alt skrot rund den og tre metallstøtter som var montert på siden av den, og skrapet litt til) Jeg malte boden og drakk litt cola innimellom. Ble akkurat ferdig like før solen gikk ned. Hadde ikke spist annet enn litt pølsebiter så jeg var litt sulten. Drakk te og laget innbydelse til Noras bursdag. Satt litt i pation før jeg dro opp til Montesinos. Var innom minibank og spiste på den Italjenske.
Onsdag 3. desember
Lunch på rådhusplassen. Den engelske uteresturanten skifter eier og pusses opp. Boden nymalt Skulle bli et før-bilde av oliventreet, men fikk ikke klippet det p.g.a. oppussingen av taket

kl. 22.19 I pation

Det regner, det kom også noen dråper midt på dagen idag når jeg malte det siste strøket på boden i haven.
I dag etter te og frokost dro jeg opp og oppdaterte bestillingen i flisbutikken. Eksakte mål på fliser, badekar, føtter til badekar, blandebatteri til badekar og lim. Vi endte med å få 25% på alt. Så dro jeg til malebutikken i Almorid. (Det er siste gang jeg drar dit for å få maling! - de har aldri hatt det jeg skulle ha!) jeg hadde dratt dit fordi jeg synes det første strøket hadde vært litt lyst. Jeg visste at Damiel hadde brukt en farge som dengang het 'crema'. Denne fargen kunne hun ikke oppdrive. Vi så på fargekartet - jeg hadde med meg en prøve fra veggen- så jeg spurte om de hadde en treliter av denne. Ja det hadde hun. Jeg fant et malebrett og betalte. Syntes det var litt dyrt, men tenkte ikke over det. Når jeg hadde betalt med kredittkort, ventet jeg på malingen. Hun hadde satt frem en 30-liter til meg. Hun gjorde om på handelen. Da dro jeg til den lokale jernvarehandlern som jeg hadde kjøpt den forrige malingen i og kjøpte en maken til den jeg kjøpte i forgårs. Jeg spiste lunch på torget, etter å ha vært innom rådhuset og forhørt meg om kurs jentene kan gå på mens de er her.

Nå regner det skikkelig!

Så dro jeg hjem og malte bod. Ble ferdig i det solen gikk ned. Tok meg en kopp te i pation.
Jeg fjernet en katte-bærs der, etter at jeg hadde vist den til Lola som kom innom. Hun pekte opp mot himmelen, med det kunne ikke ha vært noen andre som hadde bæsjet der. (Fugler, eller påfuglen - bæsjet ikke så mye!) Pedro, som akkurat hadde pakket sammen (satt presenning for natten) kom innom. Han spurte om å få kikke på aneksdoen, han lurte på om taket var tett. Jeg skulle sjekke i løpet av kvelden. Var det vann der skulle jeg bare ringe ham. Han kom også med en oversikt over regnskapet mellom ham og Bibbi.
Jeg dro til Maria Torres (frisøren min). Ikke time lørdag p.g.a. fiesta, fredag var det fullt og mandag har de stengt. I tilegg er det fiesta da. Skal sjekke når flyet mitt går tirsdag, da hadde hun alt ledig. Så gikk jeg innom 'Fagerborg elektriske' og kjøpte en vifteovnen på tilbud. Jeg gikk over gaten til musikkskolen/kulturhuset og forhørte meg om dansekurs til Nikoline og Nora. Hun som satt det var hyggelig, men her var det bare musikk. Hun forklarte meg veien til biblioteket hvor det akkurat nå var dansekurs. Jeg tok bilen de 100 meterne, delevis fordi jeg er lat og delevis fordi jeg sto litt feilparkert.
Innenfor døren var det bare et par foreldre og barna deres. Jeg skjønte at de ventet på ny 'time' så jeg ventet også. Etterhvert var de som var inne og danset ferdige med sin klasse og de og lerinnen kom ut. Jeg snakket med henne. Det var bare og komme onsdager kl 7, så kunne jentene få en prøvetime. Dette var et kurs i Flaminco-dans.
Så dro jeg innom Dialprix og handlet vin, vann, cola, pate og brød blant annet.
Jeg har snakket med Pernille om oversikte om regnskapet mellom henne og Pedro, og er litt sint for hvordan har fremstilt det, en del euro for mye. Skal prøve og ikke være sint i morgen når jeg snakker med ham. (Prøver å tenke hvordan Pipsen ville ha gått frem.) Har begynt på en ny ok i dag 'Sirile gentlemen søkes' den virker lovende!
Nå har jeg trosset regnet og vært inne og hentet meg litt mere vin. Ryddet samtidig kjøkkenet.

Torsdag 4. desember
Bilder fra oppussingen
av taket 4. desember

Kl.11.49, forand huset.
Jeg leser litt i den nye boken min. Solen skinner og jeg har tatt på meg hvit sommerkjole.
I natt regnet det skikkelig, og når jeg våknet ved 7-tiden, pøste det, lynte og tordnet. Ble vekket av telefonen et par ganger, men gadd ikke å stå opp for å ta den. Da jeg sto opp, var Pedro og co igang. Jeg drakk te i Pation, men beveget meg hit etter at jeg hadde kledd på meg. Har fått mange bursdagshilsner på Facebook, sms og Mail.

Koselig bursdag. Har vært sint to ganger i dag, 1) på Pedro når vi gikk gjennom mellomværende mellom ham og Pernille, 2) når de ringte fra Leroy og sa at varmtvannsbeholderen ikke kom før onsdag.

Jeg dro til Sunsth Beach og spiste lunch, hadde litt vanskeligheter med å finne parkeringsplass.
Dro hjem og ordnet litt forand huset.
De ringte fra Leroy og sa at jeg ikke kunne få varmtvannsbeholderen før onsdag.
Var hos Maria Torres og bestilte time til tirsdag kl. 10 Spiste bare engelsk stuing på torget til middag. Dro hjem og ordnet negler.

Jeg vasket bilen på veien til Torrevieja for å spise lunch på "Sunseth Beach"
En fantastisk solnedgang klokken seks.
Fredag 5. desember
Flere bilder av oppussing 5. desember:
Klokken 18.03 forand huset. Skumring.
Sov lenge i dag. Spiste frokost forand huset.
Dro til Leroy. Mens jeg sto i kø forand informasjonen, ringte selgeren av varmtvannsbeholderen. Han kom dit. Han sa han hadde en annen, som var billigere og bedere med to kanaler på tilsammen 100 liter. Og tilsammen 2500 W. Den hadde de i butikken. Jeg sa ok til denne. Var også innom avdelinger for dører. Spurte om priser på rammer til dørene. Og så bestilte jeg oppmåling til garasjeport. Når jeg kom til vareutleveringen, viste det seg at varmtvannsbeholderen ikke fantes i butikken til tross for at den fantes i datamaskinen. Det ble veldig mye frem og tilbake. Det endte med at jeg mistet siste rest av tålmodighet og gikk.
Jeg dro til Rigmorstranden. Leste litt bok spiste så en sen lunch der. Kom hjem. Da ringte Pedro og sa at de hadde dratt hjem og ikke kom tilbake før mandag.
Lørdag 6. desember har jeg ingen notater eller bilder fra.
Søndag 7. desember
kl 15.48 på Sunseth, i skyggen. (De hadde ingen bord i solen)
I dag, siden det er søndag, koster dagens meny 22 euro, - og de har ikke Carspasjo til forrett! Jeg overveiet å bestille carspasjo fra ala-carte-menyen, men tenkte jeg skulle være tøff å prøve noe annet. Han anbefalte pate til forrett og oksekjøtt til hovedrett. Paten var veldig god og innholdsrik. Masse forskjellige bær og nøtter.
Solnedgang søndag
Mandag 8. desember
Bilder fra oppussingen mandag:
Dette er de eneste notatene jeg har fra mandag:
I pation kl 00.50
Nå var de nettopp tømte søppel, - til tross for at det er helligdag
Tirsdag 9. desember
Bilder fra oppussing tirsdag:
Jeg har ikke noen notater fra tirsdag - hjemreisedagen - heller.
Da var jeg først hos frisøren. Jeg hadde god tid til flyet og spiste lunch på Manolo på vei til flyplassen.
Rigmor Rigmor har hatt veldig mye vondt i hodet en lang tid.
Hun har vært hos lege og på sykehus.
Søndag hadde Kjetil gått over til Lola og bedt henne ringe etter en ambulanse til Rigmor. Hun ble sendt til sykehuset i Torrevieja. Hun hadde blitt grundigere undersøkt og meningen var at hun skulle oppereres. Han hadde fått beskjed om at det var veldig alvorlig. De fikk ikke operet henne fordi hun var for svak.
Jeg snakket med Kjetil etter at jeg var kommet hjem tirsdag. Da fortalte han at alt håp var ute. Hun døde onsdag.
Skjønne, snille, blide, hyggelige, hjelpsomme og gode nabo Rigmor.
Et forferdelig tap, ikke bare for meg, men hele hennes familie og hennes venner.
Til Reiseliv
Siden er laget 27. desember 2014 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo