Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
Montesinos,
3.-8. oktober 2013 - alene

 

Jeg dro fra Rygge med Ryanair kl. 6.45.
Grusomt og bare sove 4 timer om natten!
Men selvfølge er det fint og komme frem så tidlig.
Hadde bare med meg håndbagasje (inneholdende 2 leksika) og satt langt fremme i flyet, så det var ikke kø for å hente leiebile.

Denne påfuglen var mye på besøk og ville gjerne inn forand huset.

Fredag, 4/9, kl 9.34, i pation
Jeg er uthvilt. Har sovet i mye over 8 timer i natt!
Vokner ikke før halv ni. Det har vært tropenatt. Det var 24 grader når jeg sto opp.
Når jeg kom i går ved halv 12-tiden var det 29. Dro innom Fincan før jeg dro opp til Montesinos, minibank og opp på torget for å spise. Tok engelsk frokost. Mens jeg satt der kom Ernst og Kjetil. De slo seg ned ved bordet mitt og tok seg en øl etter at de hadde vært på apoteket. Etterpå var jeg innom SuperValu, (som ikke het det lenger) da jeg kom hjem ryddet jeg litt, så kom Rigmor innom. Vi satt litt i pation og pratet.
Jeg begynte og feie pation for løv, kattebærs og kakerlakker. Ved 6-tiden dro jeg til pc-butikken og fikk nytt batteri til musen og kjøpte en musematte. (Til meg selv) Så spiste jeg kyllingvinger og champingong på torget. Rigmor ringte og spurte om jeg ville ha spagetti, men da var jeg akkurat mett. Jeg foreslo at de kunne komme innom etter middag og ta et glass rødvin. Jeg var innom Isabel og etterlyste mannen hennes. (Har nå bedt ham om å komme neste gang jeg kommer ned her) Hjemme fortsatte jeg i pation, etter å ha redd på sengen min. Jeg hadde åpnet en flaske før Rigmor og Kjetil kom. (Var sliten etter ikke å ha sovet mere enn 4 timer natten i forveien, og 6 timer natten før der. (Elektriker i U69) R & K ble sittende og prate til 11-halv 12 tiden, jeg satt oppe litt til før jeg stupte i seng.
Nå har jeg spilt 5 spill candy-cruch (nivå 123) og drukket te, og skal lage meg litt frokost. (Glemte å kjøpe melk til teen og egg i går).
Lista de comprar: Pate, Melk, Egg, Oliven, Pinsett, Cd-leser og Vaskepulver

I pation, 13.23
Har handlet det ovenfor (minus cd-leser) pluss to lamper til ute, liten ananaspalme til pation, tannbørster, en peistenner (grønn til øya) og hårstrikk.

Senere på dagen var jeg også og handlet to utelamper i jernvarehandlern, en mini-annanaspalme på gartneriet, blåskjell på Macadona, lyd-dings mot kakkelakker på Carrefour. Denne skal jeg ha i pation.
Granatepletreet med frukt Et tre hadde begynt å vokse på veggen Palmen i potten i pation, var dø - nesten

Gartnern var innom i dag, og jeg har vasket og ryddet kjøkkenbenken.

5/9 2013, i pation kl 02.00
Har ryddet og satt på oppvaskmaskin pusset tenner, og nå skal jeg legge meg.
Det blir tropenatt i dag også. 25 grader celsius akkurat nå, deilig, - behagelig! Har svetter i hele dag. Rigmor og Kjetil var her til blåskjell. Veldig hyggelig kveld, blåskjellene smakte!

Gikk over patio-gulvet med såpevann der det var nødvendig og etterpå spylte jeg. Har vasket trekket til utemømlementet, føler at det er bedere her i dag. (Har også strødd pepper rundt "inngangsportene" for kattene)

Fjernet minipalmen som jeg har så godt tatt vare på, - den sto her når vi kjøpte fincaen - men som nå nesten var død.

 

Lørdag, 5/9 kl 15.11, på Rådhusplassen i Montesinos, sitter å venter på en salat.
Nesten ingen mennesker her. Det er fiesta i byen hele uken, men det er litt komplisert å finne ut når og hvor de forskjellige arrangementene er.
Har i dag gjort meg 'ferdig' i pation for denne gang; feid, flekkvasket og spylt. I spise-, og sofa-delen av pation, har jeg også såpevasket. Jeg har kastet den gamle planten, palmetreet, og skaffet ny. Blomstepåtten ga jeg til Lola og kjøpte ny terrakottapotte. ....

..... Nå har jeg spist
Trappen ned til pumperummet har jeg ikke tatt. Jeg har strødd pepper rundt omkring og kjøpt 'lyd' som skal skremme bort mus og kakerlakker.
Jeg har så vidt begynt og ordne forand huset. Det var lus på det ene treet (et slags rosetre) igjen, så jeg fikkgartnert som er der i dag, til å fjerne det. Etter å ha konferert med Bibbi.

I går var R & K her blåskjell.
Litt sent på kvelden åpnet jeg e-posten min og så jeg hadde fått Mail fra advokat-Anders. Jeg leste den etter at gjestene var gått. Tingretten vurderer å avvise saken min!!!
Hvordan går det ann!
Hvordan rettssystem har vi Norge??

Utenfor huset, kl 16.49
Den tyske naboen var her og spurte om han kunne få det som er klippet i haven. Han skal ha det til geitene sine. Han var veldig bli og spurte om hvis det var noe jeg trengte, var det bare å banke på.

På vei hjem fra lunch, var bilen min borte, det var også alle de andre bilene som var parkert ved siden av. Tauet bort. Kort fortalt, jeg fant en politimann nederst i gaten. Vi spaserte til politistasjonen like ved. Han skrev ut bot og rapport, det tok sin tid fordi det var veldig omstendelig. Så kjørte han meg til der hvor bilen var tauet inn. Tror de holdt på å stenge?

Litt senere.

Nå har Angel (nabomannen) vært her og kjeftet på deg kraftig. Jeg vet jo hva det dreier seg om, - at han har mistet inntekter fra haven - men jeg kan jo ikke argumentere når jeg bare skjønner at par ord av hva han sier.

Bilder fra lørdag:

En garttner var der hele lørdag.
Han begynnte å klippet alle trærne i haven. Til tross for at de har hatt veldig varmt vær, uten mye nedbør i sommer, er alt veldig frodig her. (Han gjorde jobben ferdig mandag. Da kom også "hoved-gartnern" og klatret opp i palmetrærne og kuttet de døde nederste palmebladene ig fjernet frukten.)

Jeg fikk han også til å hjelpe meg med å kutte "Rose"-busken forand huset. (Gjort på et minutt!)

Gaten hvor jeg hadde parkert tidligere på dage.

Rigmor Kjetil og jeg spaserte over rådhusplassen og opp til hovedgaten hvor vi spiste på den italienske resturanten.

Her hadde folk slått seg ned på stolene som var plasert ut, for å vente på paraden

Resturanten lå der paraden
sluttet så vi hadde kjempefin tilskuerplass.

Først sa keldnern at vi ikke kunne få plass ute, men etter litt mas gikk det i orden.

 

Søndag kl 01.13 i pation
Kjempekoselig Montesinos-fiesta-kveld, etter en deprimerende dag!

Søndag 6/10, kl 15.33, på strandresturanten i Guademar . Har akkurat spist lammekotlett til lunch. Det smakte! Får heller ta en lettere middag i kveld.
I dag skrev jeg en e-post til Anders ad brevet fra Tingretten.
Så har jeg begynt å ordne magrittene forand huset. Hadde tenkt å kjøpe 4 til, men det får vente til i morgen siden ikke gartneriet er oppe.

Jeg fortsatte med bedet langs innkjørselen når jeg kom hjem. Pedro og Ernst kom innom. Når klokken var 8 tenkte jeg først å dra opp til Montesinos og spise, men ombestemte meg, og puttet i meg noe fra kjøleskapet. Drakk vin og spiste oliven i pation.

Bilder fra søndag:
Påfuglen ville hjelpe meg med magrittene.

Strandresturanten Casablanca Steak House i Guardarmar.

Kaktusen som jeg plantet i fjord blomstret. Kjempefin!

 

Nå, mandag, kl 10.43 sitter jeg på den engelske kafeen "La Oca Morena" på rådhusplassen i Montesinos, og har spist en liten engelsk frokost. Har vært på gartneri og kjøpt 5 magritter (de hadde ikke spanske magritter) og 1 av den andre planten.
Tempraturmåleren på apoteket viser 33 grader. Når jeg vokner i dag tidlig, var det relativt kjølig, 22 grader. Det er det laveste jeg har registrert mens jeg har vært her.

Kl. 13.59 på resturanten El Rancho Blanca. Jeg fant den!......
Nå har jeg bestilt pasta - laget av grønnsaker?? Og fiskesaus. Har fått varmt godt brød og allioli, og en helt ok cola. Jeg er den eneste på resturanten, men det er litt tidlig for lunch, så det kommer nok flere.
Var innom politistasjonen for å få ibannummer til boten, men det var ikke slik det fungerte.
Jeg må gå i en bank og betale den. Kan ikke betales på internett.
Elektrikern kommer i dag ved 4-tiden. Bra! Lola sa at Angel hadde snakket med ham, og at han skulle komme en dag tidligere enn jeg hadde avtaltmed Isabel. (Da hadde jeg ikke vært her). I og med at jeg skulle kjøpe lyspærer av henne (de har ikke gammeldagse lyspærer på supermarkedene), dro jeg opp til butikken hennes. Flaks, hun sa var mannen der og han kunne komme i dag.

I pation kl 19.29. Elektrikern fikk satt opp de to lampene i pation. At han skulle skaffe meg en dings til viften over ovnen hadde han glemt. Det skal han fixe neste gang jeg kommer. Har klippet litt ved haveboden og feid litt der. Nå sitter jeg og drikker vann, og merker at temperaturen har sunket litt når det kommer en bris.

Bilder fra mandag 7. oktober
Spagetti med blåskjell, reker og blekksprut.
"El Rancho Blanco"
En velfrisert appelsinhave
Stadig flere blomster To nye utelamper. Middag: gaspacho
Tirsdag 8. Oktober, på stranden i St. Pola. Kl 17.09 Sitter og nyter en herlig sommerdag, med masse refleks fra solen i sjøen. St. Pola ligger slik til at solen kommer fra (nesten) den riktige retningen. Er på vei til flyplassen. Jeg har spist lunch på veien. Bar Manolo. Spiste en T-ben-stek. Altfor stor og ikke spesiell. Vonde grønnsaker til som jeg ikke spiste. Kokte og kalde.
I dag tidlig spiste jeg engelsk frokost på torget. Dro for å betale boten i en bank. Politimannen jeg snakket med sa jeg kunne betale den i hvilken som helst bank, men det stemte ikke. Den siste av Montesinos 3 banker var den eneste som kunne gjøre det. I den første tok det lang tid før de fant ut at deres banksystemet ikke kunne ta imot betalingen. I neste var det kø. Derfor tok dette prosjektet litt tid.
Vel hjemme i gjen gjorde jeg huset klart for denne gang. Ga bort mat til Lola, slukket lys osv, osv.
Rigmor var innom.
Bilder fra Tirsdag:
Hele Montesinos var merket av Fiestaen 35 grader Bar Monolo ligger på veien til Gardarmar
På strandern i St. Pola
9/10 2013, på det nye kontoret mitt i U69 kl 01.00 Tror jeg glemte å ta inn de nyvaskede putene til utemømlementet i pation. Ringer Rigmor i morgen og spør henne om hun kan sjekke.
Ble tatt i tollen for jeg hadde med meg for mye røyk. Pleier ikke å ha med mere enn kvoten og et par åpne 20-pakninger, men for det første, hadde jeg ikke åpnet pakkene jeg kjøpte i Montesinos, og så kjøpte jeg en kartong til på taxfree fordi jeg var innom der fot å kjøpe en treliter med rødvin. (Hadde kjøpt en i Spania også.) Tolleten tok en kartong og småpakkene og jeg fikk kr 400,- i bot.
Snille Pipsen hentet meg. Egentlig deilig å være hjemme. Gleder meg til å installere alle papirer, mapper og alt annet på mitt nye kontor. Natti, natti!
 
Flyet fra Alicante gikk 19.20 og var på Rygge ti på 11. Pips måtte vente mens jeg ble tatt i tollen

 

Til Reiseliv
Siden er laget oktober 2013 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo
s