Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
Montesinos,
torsdag den 14.- tirsdag den 19. mars 2013
Alene

Jeg tok ikke mye bilder på denne turen, og denne siden blir bare mye notater fra ipaden min.
Jeg kjørte Ryanair.

Torsdag
14/3, klokken 14.17 på Rygge flyplass. Flyet går kl. 15. Otto kjørte meg hit. Jeg spiste en Cæsar-salat, kjøpte en mandelstang og gikk ut i solen og spiste den og tok masse røyk. Snakket med en dame som også skulle til Alicante. Hun bor på Loco-stranden og vet hvem Inger-Johanne er. (Har gått på spanskkurs med henne). Nå går jeg bort og kjøper meg vann og stiller meg ved gaten.

Kl er 14.57 og alle passasjerer er på plass i setene sine.
Jeg har kun med meg håndbagasje, den veier 9,8 kg. To leksikon, et gult kubbelys og 20 gule telys til påske. Ikke mye klær. Har også på meg Alains gamle frakk som har mange lommer. Har begynt å lese "Summen av dagene" av Isabel Allende som er en av tingene jeg fikk plass til i frakken. - frakken er tung.
Kl er 17.47 det er 3 kvarter igjen til landing har tatt en del puslespill og lest i boken, - den er fin. Tror vi er fremme litt før tiden.
Kl. 18,25: Landet akkurat.
Kl 20.56 på biffresturanten. De er veldig sure på bilutleiefirmaene hvis man ikke kjøper ekstra forsikring. Hun slang nøklen på bordet når jeg fikk den. Jeg var ekstra blid og hun smilte til slutt. Bilradion virket ikke! - Veldig irriterende! Tok landeveien direkte til butikken ( mot Torrevieja ) og handlet. Må ha noe mat før jeg begynner å jobbe. (Med for eks. Å ta ut havemøbler, - må jo sitte litt ute og kose meg med røyk og vin før jeg legger meg)
Her er jeg eneste gjest.
I pation kl 22.18, 11 grader celsius. Nå har jeg tent på lys, satt igang telefonen. Snakket med Marit ( fra resturanten ), Tulla (Fikk gledlig melding av henne, han på skolen kunne greie å hente alle dataene fra pcen min som kræsjet!) og Pips. (Han minnet meg på å ringe til Miguel) Satt ut stolene forand huset, sofaen og bordet i pation. Satt på varmeovn på rommet mitt. Har igjen og sette på pcen.

Kl 23.15. Jeg har fått pcen til å fungere. - Og koblet til ipaden på Internett. Har fått svar fra Miguel..
Nå er klokken 00.14. Jeg har pusset tenner og tar en siste røyk før jeg legger meg.
Do-setet var iskaldt å sette seg på!
Gleder meg til i morgen!

 
Fredag
15/3, det er kun 11 grader i skyggen fremdeles (det var 9 når jeg våknet ved halv 7-tiden), men deilig å sitte i solen forand huset!
Kl 17.23 hos frisøren. Har time kl 17.30, men det er en haug med damer her, så jeg må nok vente litt. Etter teen forand huset, lette jeg etter en ny pære til utelampen (spesialpære), men fant ikke. Tok ned den gamle og dro opp til jernvarehandlern og kjøpte en ny, innom friserdamen og bestilte time. Kjøpte ferskt brød før jeg dro innom Isabel og spurte etter mannen hennes (elektrikern). Dro hjem og spiste frokost. Ordnet forand huset, gikk over til Kjetil, han skulle snakke med Pedro.
så lukte jeg de spanske magrittene. De er kjempefine. Dro opp til gartneriet og kjøpte 3 magritter og 3 andre planter til (de jeg har fra før), kom hjem og plantet dem. Jeg feiet forand uthuset og begynte forand garasjen. Jeg er fornøyd med dagens arbeid.

Kl 19.30 på den indiske. Jeg var litt usikker på hvor jeg skulle spise, så jeg kjørte litt rundt, etter frisersalongen, før jeg bestemte meg for den indiske. Nå fikk jeg mat......
21.57 i Pation
........Det var masse ballonger utenfor, - og inni resturanten. En satt og spilte og sang. (Sikkert bare oppvarming for kvelden) det var ikke et menneske på resturanten når jeg ankom litt over 7. Jeg spurte om det var oppe og om jeg kunne spise. Det var det. Og etterhvert kom det flere gjester. Mange. Når jeg spurte om det var en feiring der idag, fikk jeg vite at resturanten feiret seg selv. Det var 10 år siden de åpnet. 15. Mars 2003. Maten var god, og veldig mye. (Jeg hev innpå med det man får før maten, - sauser til tynt "brød", - kjempegodt!) Jeg var hjemme tidlig. (Hadde egentlig tenkt å ordne litt i pation - spisestue-delen - men gadd ikke (det er for mørkt)
Litt dumt, men jeg glemte og ta før- bilder
Lørdag
Kl 13.53 på torget. Har vasket duk og feid i utespisestuen. Lyspæren var gått igjen, så jeg tenkte og kjøpe en til før jeg bytter lampen. Dro til jernvarehandlern som holdt på å stenge mens jeg satt i bilen utenfor og snakket med Kjetil i telefonen. Jeg kom meg inn og fikk kjøpt lyspæren. Så dro jeg hit. Har bestilt champingong og noe annet.
Det var en slags rød ertesuppe med store gule erter. Sitter forresten på Chary

Klokken er over midnatt, nærmere bestemt 45 min over. (- I pation med minkkåpe og puter og ullteppe)
Har pusset tenner.
I dag morges kjøpe jeg nye fargepratroner til skrivere etter å ha handlet på superValu - brød og en ost
(- like ok å dra opp dit for ferskt brød, som til bakern - da får jeg det brødet jeg har lyst på, og jeg tror ikke det er dyrere - (og like ferskt?)) etter den vante frokosten ( - i dag greide jeg å få egget kokt blødt)
Jeg feide under druetreet og resten forand garasjen. Så har jeg vasket i utespisestuen; vasket duk, tok ned søppleposen på lampen, feide og vasket. Lampen byttet jeg pære på i dag også. Den virket, (- og virker fremdeles)
Ketil hadde fortalt meg at det er en eller annen fiesta mandag og tirsdag (høytidsdager?) så jeg tenkte jeg måtte handle idag. Jeg dro til Carrefor. Handlet ajax, lipton-te, rødvin, øl og kluter. Rigmor ringte og spurte om vi skulle spise sammen på biffresturanten. Jeg blir jo med på det, men fortalte at jeg hadde tenkt meg til "El Rancho blanco"
Jeg hentet dem etter Carrefor. Etter LITT diskutering om hvor vi skulle spis, endte vi opp på Pilpil. Rigmor, Kjetil, Rigmors søster og jeg. God mat, jeg spiste indrefilet av svin.

Har jeg glemt og fortelle at magrittene er kjempefine! Skal finne frem fotoapparatet i morgen.
Egentlig tok jeg frem ipaden for å skrive huskeliste for hva jeg skal gjøre i morgen, men nå er hjernen min tom.
Uansett kommer dagen min til å bli full av "ting jeg skal gjøre" (problem er bare om det var noe viktig jeg skulle huske på, som jeg kommer til å glemme)
Nå er kl 01.03 og jeg stuper under dynen!
Kjetil hadde hentet Rigmor og søsteren på flyplassen, hun hadde vært en stund i gamlelandet.
Når vi dro hjem fra resturanten fikk Kjetil radion i bilen til å virke. (Jeg hadde jo trukket på alle knappene, så det var vel noe jeg ikke hadde prøvd)
Søndag
Kl 14.15 forand huset
Jeg har ikke tatt et eneste bilde på turen, så jeg hentet cameraet. Glemt å ta før etter- bilder. Holder på å samle sammen all nedfallsfrukt og grave det ned.. Vet ikke nytten av det, men det blir penere. Neste gang jeg kommer ned, har jeg lyst til å høste tre for tre. Kanskje få ungene til å hjelpe meg.
Pedro ringte og sa han skulle komme i dag. Jeg bør vel ringe ham og spørre når, så jeg ikke sulter ihjel i dag. (Må ut å spise før eller senere for kjøleskapet er ikke akkurat fullt av middag og lunch-mat.) spiser nå en ostebit og litt pølse.

Kl 19.46. På resturant ved Loco-stranden. Når jeg snakket med Pernille i telefonen i en av pausene fra havestellet, begynte det å regne. Satt meg i pation med en kopp te. Da ringte Kjetil og sa at Pedro og co ikke kommer før i morgen kl. 6. Pedro kom allikevel lit senere. De kommer alle, (forhåningsvis en arkitekt også) Jeg hadde ikke bestemt meg for hvor jeg skulle spise i kveld. Men endte her. Har bestilt pizza.
4 årstider. Sitter ute og røyker. Her er det plastikkvegger og plastikktak og jeg fryser ikke. (Det er spådd varmere vær og sol)
Nå har jeg spist. Pizzaen så ikke god ut. Jeg ble mett. Den ene delen var Tunfisk. Den spiste jeg ikke noe av. Lite ost. Bunnen var bedere enn den så ut. Jeg var den eneste ute, men det var en del opptatte bord inne. Nå er det et par som tar en drink og en røyk etter maten (- svensker), og så har to av betjeningen vært her ute og røkt.
Jeg har fått regning og lagt på en 20 euro. (Det kom på 10,50)
Det var ikke keldnerne som kom å hentet pengene. Derfor gir jeg ikke så mye tips som jeg hadde tenkt. (Keldnerne får sikkert ikke beholde tipsen selv)

I pation kl 20.55 har snakket med Tulla og Marit. Når jeg gikk fra resturanten hadde det akkurat begynt å regne. Det hadde stoppet når jeg kom hjem.
Kl er 23.28 og jeg legger meg etter røyken
Jeg hadde selskap av Zara, som ikke lenger er så kjemperedd.
På resturanten på
Loco-stranden
 
Mandag
18/3 kl 20.21 i pation
I dag etter teen dro jeg opp til Super Valu og sjekket om de var åpne. (Det er helligdager her både i dag og i morgen. - i dag feires den lokale helgenen og i morgen er det Padres dia (foreldre dagen) Lola og Agel har vært på kirkegården til foreldrene sine i dag.) Super Valu var åpen. (Ellers hadde jeg dratt til torget for å spise.) kjøpte vann, brød, cola, lighter, smør og pate.
Dro hjem og spiste den vante frokosten. Så klippet jeg druerankene. Og fortsatte å begrave nedfallsfrukt. Ble ferdig! Gikk over til Rigmor og co og drakk medbrakt te. Ryddet og hadde møte med Pedro, Ernst, Kjetil og Pernille på skype. Fortsatte og rydde og satt på en oppvaskmaskin.

Kl 22.52 samme sted
Har vært og spist betasuppe hos Rigmor og co. Jeg var den eneste som spiste. De hadde spist tidligere. Koselig kveld, jeg og Rigmor (nesten ikke Kjetil, satt under viften på kjøkkenet og røykte.
 
Tirsdag
19/3 kl 9.50 på flyplassen. Har prøvd å kjøpe vann på 3 automater, ingen virker. Enten tar de penger og jeg får ikke vann, eller så vil de ikke ha penger. Veldig irriterende! Har ikke lyst til å kjøpe vann på flyet.
Når jeg kom hit var det ennu 30 minutter til man får opplysning om hvilken gate man skal bruke.
Tulla vekket meg kl halv 7 i dag, da var det fremdeles litt mørkt ute. Drakk te i pation. Jeg skiftet ikke sengeklær siden det er overveldende sannsynlig at jeg skal bruke sengen neste gang. Jeg slo av lysene ute og låste anekset. Ryddet soverom og resten av huset. Jeg laget to knekkebrød, - med smøreost og pate. Og tømte kjøleskapet for ting som ikke holder seg og skulle gå over til Lola med det. Der var garasjedøren lukket. (Litt senere hadde de åpnet den, og Lola var og matet dyr. Hun kom og fikk instruksjoner om å kaste posene med druetre-kvister. (Søppelkassene er for tiden veldig full, - mye pga meg.)
Jeg dro fra Fincan halv 9 ca. og kom tidlig til flyplassen. Hadde røkt masse i bilen på veien, men tok en røyk til og drakk opp colaen før jeg gikk inn og gjennom sikkerhetskontrollen.
 
Jeg kjøpte vann på flyet og måtte betale med bankkort, - de tok ikke kontanter.
Landet på Rygge et kvarter før tiden.
Pipsen hentet meg.
Til Reiseliv
Siden er laget 20. og 21. mars 2013 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo