Trykk her for å komme tilbake til hovedsiden Trykk her for å  sende meg en e-post
 
Hovedsiden
Cv
Oppussing
Dyreliv
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseskildringer side 1
Reiseskildringer side 2

 

Mine motorkjøretøy

oppgjennom årene

Meg på hest i 1959 (tror jeg)
Litt tungvindt å ikke ha motor
Scooter

Vespa

Når jeg var 15, ønsket jeg meg scooter. Jeg hadde 1100,- kroner som jeg hadde spart.
Mamma sa nei, men til slutt fikk jeg tillatelse. (Jeg var flink til å mase og argumentere)
Pappa ble med meg ned i scooterbutikken i Sporveisgaten, hvor de både solgte brukte og nye scootere.
Selgeren var veldig flink, og overtalte pappa til å kjøpe ny 125 kubikk. (Han synes ikke pappa skulle sende meg ut på veien på en brukt scooter) Den kostet kr 3.400,-. Vi betalte mine 1100,- kr og så fikk pappa med seg et avbetalingshefte på det resterende beløpet.

Omtrent slik så min Vespa ut
Når vi gikk blunket og smilte selgeren til meg og sa: jeg skjønner ikke hvordan dere får det til.
Mamma ble rasende, men godtok det allikevel, på betingelse av at jeg bare kunne få lov til og beholde den til jeg var 18, (da skulle Tulla få den til hun var 18).  Dette var første og eneste gang mamma tok noe på avbetaling. 
Jeg kunne ikke kjøre scooter i utgangspunktet, men øvelse gjør mester. På en av de første turene jeg la ut på, stoppet jeg ved noen politi som dirigerte trafikken. Jeg var kjemperedd da jeg skulle starte igjen, fordi jeg var redd de skulle merke hvor usikker jeg var. (Det var sertifikat-plikt og 16-års-grense for å kjøre motorsykkel over 100 kubikk). Men det gikk fint.
Jeg ble veldig godt kjent i Oslo og omeien. Kjørte også et par lengre turer. (Til Hønefoss og Tjøme for eksempel)
Jeg tok sertifikat for motorsykkel våren etter jeg ble 16, og for bil på 18-års-dagen min.
Som avtalt fikk da Tulla overta scooteren.
 

Fra da av lånte jeg pappas bil. Den hadde jeg også lånt litt før det. Kjæresten min øvekjørte litt med meg av og til, både i pappas bil og faren hans sin (Wolkswagen kassevogn)
En gang lånte jeg også pappas bil alene. (Pappa skjønte ikke at Truls ikke var med når jeg spurte om å få låne den.) Han spilte på en soaré, og jeg dro opp dit for å hente ham. Min første solo-tur med bil. (Kusinen min Anne var med)

Jeg hadde 19 kjøretimer og en skriftlig test på kjøreskolen, før jeg fikk gå opp til lappen.
Biler
Boble1

Boble 1

”Min” første bil var ikke bare min. Pappaen til Pernille, som jeg den gang var gift med, kjøpte en blå boble med små bakvinduer og pekere til ”Blink” for kr 200,- inkludert to skinnfeller i førersete.

   
Ved Pernilles barnehave, Tertitten
bildet er tatt i 1975.
Boble 2

Da jeg flyttet til Bjergaardsgate fra Pernilles pappa, og Pernille gikk i barnehave på forskningssenteret, og jeg på voksengym på Frogner, trengte jeg bil, og kjøpte en billig beige boble. Men fargen var feil.Jeg malte den gul, - med pensel.
Denne hadde jeg mye glede av, men den var veldig kald om vinteren
En dag streiket den helt, like ved Pernilles barnehave. Når jeg gikk bortover fra den, snudde jeg meg og så på den. Jeg syntes den så like lei seg ut som meg, over at samværet var over.


 

Boble 3

Jeg måtte skaffe meg en ny bil. Det ble boble nå også, og kom over en billig blå.

Ved Blindern I Kristiansand

Disse to bildene er de eneste jeg har av Boble 3,
begge tatt i 1976.
På bildet til venstre: Stein. Bildet til høyre er Stein og en gutt i klassen på voksengym. Vi var på russe-hytte-tur i Kristiansand.

Folkevogn igjen

Jeg fikk kjøpt onkel-Roberts gamle bil. Den hadde stått et år i en garasje i Drammen siden den dagen han døde ca et år i forveien.
Det var med denne bilen Pernille og jeg tok bilferie i Europa i 1979

Før morgenstell, pysjamas Etter morgenstellet, i kjole
  Bildene over er tatt på campingplass i frankrike i 1979.
Bildet under vinteren 1980/1981
Pernille og en venninde i forgrunnen
 
Alain hadde grønn Audi
Pernille, Stein og Alain Pernille, meg og Alain Her også med assistanse fra Pips
På kanaltur-ferien i frankrike i 1986, fikk vi problemer med bilen. Vi måtte få hjelp fra et verksted. Dette verkstedet var det reneste jeg har sett i hele mitt liv. Det var hvite, blanke fliser både på vegger og gulv. De eneste bilene de hadde inne til reprasjon var Pocher.
 

Jeg skaffet meg nok en
Folkevogn

, denne gangen en grønn Variant. Jeg fant ikke noe bilde av den.
Bilen ble stjålet to ganger. Den ene gangen fant vi den igjen på Frogner, etter tips fra en venn av Alain. (Den hadde et engelsk flagg på seg og var således lett gjenkjennelig). Den andre gangen fikk vi en opprigning en tidlig søndags-morgen fra en sint mann i kirkeverget, som kjeftet fordi vi hadde parkert på kirkegården.

Denne bilen fikk etter hvert et hull i gulvet bak, slik at ungene måtte passe seg og ikke trå ned.

 

Mitsubishi

Jeg kjøpte en Mitsubishi av sønnen til en venn av Alain. Den hadde blitt brukt som racebil, men de hadde nå satt tilbake den originale motoren.
Pernille var bortreist da jeg kjøpte den og når hun kom hjem, synes hun jeg var flott med ny bil og ny skinn-kåpe i ulv. (Marit, Tulla og jeg hadde fått hver vår av mamma)
Bilen var hvit med en tynn rød stripe på langs og så – den gang – fansy ut.

 
Honda Sivic
Honda Sivic 1992-modell

Nesten ny Honda

Da Mitsubishi streiket helt, måtte jeg kjøpe meg ”ny” bil.
Jeg fikk Einar (og Pips på 11 år) til å være med meg til Økern bilauksjon for å hjelpe meg. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe bil for mer enn ca. 90000,-. Dette visste Pips.

Vi hadde lagt øynene på en kjempefin Honda. Da auksjonen begynte, satt Pips på stolen ved siden av meg, mens Einar sto borte ved inngangen. (Ikke mye hjelp fra den kanten)
Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle legge inn bud på Hondaen. Utropsprisen var 100000,- og håpet til Pips forsvant og var sur og kastet fra seg noe papir han hadde holdt på.
Jeg fikk den for 155.000,- inkludert salær og registrerings-avgift. Det var kjempegøy å by.
Alle ble fornøyde. Bilen var som ny – bortsett fra at den var et år og hadde gått 10 000 km. Det var et godt kjøp!
Jeg hadde aldri hatt en så fin bil før. Jeg røkte ikke i den, den første tiden, og Pernille fikk i begynnelsen ikke låne den. (Etter ville protester fra Marit, som synes jeg var kjempesær! -Pernille lånte mammas bil (Første gangen hun litt senere fikk låne Hondaen, fikk hun ripe i den))
Bilen var fantastisk bortsett fra litt start-problemer etter en del år.  Det var denne bilen Pips lærte å kjøre bil i. (Fra han var 16 til han var 18, var det jeg som var passasjer og han sjåfør – uansett hvor jeg skulle, ville han bli med slik at han fikk en anledning til å kjøre, (Han kunne kjøre før han var 16 fordi han hadde overtalt Kirsten til å øve-kjøre med ham på privatveiene på Tjøme like etter at han ble 15 (Pips har alltid elsket biler))
Den ble helt utslitt i 2006.

Da kjøpte jeg en

Peugeot

av Pips.

Den var liten, men kunne romme mye
Så kjøpe jeg
Polo
Denne gangen også av Pips.
Denne streiket litt av og til. Problemer med girkassen. På vei fra jobb på Momarken stoppet bilen helt, og jeg fikk etter mye bry, fraktet bilen, - og meg (til Oslo) med  kranbil til verkstedet til pips på Rud.
Pips fikk ny jobb med bil, så vi ble enige om at jeg skulle kjøpe hans
 
Audi A4 - TDI

Audi (diesel). Denne har jeg nå og er veldig fornøyd. (Låsen er litt ødelagt, men)
(August 2007)

 

September 2015

Ny Audi A4-Firehjulstrekk

 
Båter

Min første båt kjøpte jeg høsten 1987, av nødvendig grunn;
Rigmor, - fergen ut til øya sluttet å gå.
Alain var i USA på foretningsreise. Jeg fikk en kollega av meg på Bjerke, - Roy til å hjepe meg.
I avisen kom jeg over denne båten. Jeg betalte kr 10.000,- for den. Den hadde en gammel tung Johnson-motor. Jeg kjøpte den av en eldre hyggelig mann på Norstrand. Han fikk kjørt den ut på Blommenholm. Roy hjalp meg med å prøvekjøre den.

Jeg tok med meg Pips for å dra ut på øya. Jeg hadde ikke kjørt påhengsmotor siden jeg var liten, og greide ikke å starte den selv. (Alt for tung å dra igang)
En på Blommenholm startet den for meg. Jeg krysset fingrene for at den ikke skulle stanse på veien, og regnet med at noen på Tomm Murstad ville hjelpe meg å få den i gang da vi skulle hjem.
Det gikk fint. Etterhvert kjøpte jeg ny motor.

Motoren ble stjålet høsten 1993, og da kjøpte jeg ny båt for forsikringspengene og litt til.

Vintertilbud.
Jeg fikk dem til å bunnstoffe den for meg og sette den på vannet i Oslo i mars 1994
(Hadde den liggene på båtplassen til Kirsten inntil isen gikk ved Blommenholm)

Jeg har alltid (nesten, - en eller to ganger har Pips gjort det for meg) latt motorverkstedet på Blommenholm oppbevart og tatt service på motoren om vinteren. Når jeg fikk den igjen våren 2009 fikk jeg problemer med starting, pluss at den plutselig stoppet midtfjors. Til tross for at de så over den igjen, ble den ikke bra. Jeg slet med dette problemet hele sommeren, og lovet meg selv en ny motor.
(Denne hadde en gang sunket.)

Pips fant den nye båten min på internett. Den var på tilbud, en demonstrasjonsbåt som ikke hadde vært på vannet ennu. Han fant også en 60 HK som var nesten helt ny, men hadde blitt skadet. (mistet i gulvet)
Vi fikk den billig, men måtte kjøpe noen nye deler. Disse delene var det mye lengere leveringstid på enn vi hadde regnet med, så jeg fikk ikke båten på vannet før midt på sommeren i år (2011)

Båten er kanskje litt for snobbete for meg. Den bruker nesten ikke bensin.

 

 
Svanen kjøpte Pips og jeg av Marit høsten 2007
 
Til toppen
Tilbake til Historie
Siden er laget i juni 2009 - august 2011 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo