Forsiden
Cv
Dyreliv
Oppussing
Meninger
Historie
Slektshistorie
Reiseliv
Reiseliv side 2
Til min hovedside Send meg en e-post, trykk her
Høstferie 25/9-7/10-2014
I Fincan
Pernille, Nikoline, Nora og jeg
Torsdag 25/9
Vi var og spiste shursi på Adamstuen før vi dro.
Vi spaserte ned til Adamstuen igjen for å få tak i en drosje, ved 4-tiden.

På Gardermoen traff Nora en venn i klassen,
- Lukas som også skulle ta fly til Alicante.
Jeg sto og snakket med ham og moren litt utenfor, når moren og jeg tok en røyk.
Flyet skulle ikke gå før kl. 8, og ble litt forsinket.
Vi reiste Norwegian. De tok inn mye av den forsinkete tiden, og vi landet litt før 12.
En representant fra parkerings-firmeat hvor Pernille har bilen sin parkert, sto og ventet på oss med minibuss. Det gikk greit å hente bilen, og jentene sovnet selvfølgelig på veien.
Marit satt i pation når vi kom, hun hadde akkurat tatt seg et kveldsbad. Otto hadde lagt seg.
Fredag 26/9
Jeg ble vekket kl. 9, etter kun 6 timers søvn. Bibbi, Nikoline og Nora var og kjøpte brød i butikk i Montesinos. De hadde også vært i "leketøysbutikken "(Hos Isabel) De var ganske lenge borte.
Spiste frokost i pation.
Det var litt veps, så Otto driver å klargjør sitteplassen med litt spray.
(Bildet til høyre)
Vi tilbrakte det meste av formiddagen i fincan.......
.......før vi dro opp til rådhusplassen og spiste lunch med Marit og Otto før de dro hjem,
etter en tre ukers tid her nede.
Panne-kaker til jentene, tapas til oss.
Vi var innom marknaden og kjøpte blomster.
Kl. 00.29 i Pation
Etter at M&O dro, dro jeg til Isabel for lyspærer, til Carrefor for nye nøklert til Bibbi og til Macadona for å handle, bl. ingredienser til kyllingsalat.
Ungene, inkludert José Antonio har strukket, og heklet plastarmebånd. De badet i badekaret til José Antonio og søsteren.
Bibbi strikker og vi burde ha lagt oss, men det er ingen veps eller fluer her, så vi nyter kvelden og livet! Barna sover til ni, og Bibbi trenger kun 7, (7,5) timer søvn, så hun strikker litt til.
Lørdag 27/9
Etter frokost ville Bibbi i den butikken vi hadde kjøpt bordet i pation i, på veien mot Ikea. Den var stengt.
Vi dro til kjøpesenteret på La Zenia. Det regnet litt. Vi var innom Hennes & Mauritz. Jeg kjøpte meg en teights og to deilige rosa slobrokker til jentene. Jeg er jo ikke så glad i kjøpesentere, så jeg så etter et sted jeg kunne få stelt negler mens de andre fortsatte å vandre. Jeg fant det like ved den store matbutikken. De var veldig dårlige på å slipe negler, men lakken ble fin. (Fransk maniqure) Nora ble sittende sammen med meg mens Nikoline og Bibbi gikk i butikker.
De kom når jeg nesten var ferdig. Bibbi synes neglene ble veldig fine, ble misunnelig og ville ta maniqure hun også! (Det vil si at jeg måtte vente på henne) Hun fant på at Nora og jeg kunne gå inn i matbutikken å handle ingridienser til Taco, som vi skulle ha til middag. (Jeg hater jo så store matbutikker!)
Vi tok en selvbetjent kasse. Denne kassen kjeftet på oss hele tiden. (Vi la fra oss varene på feil sted, og posen som vi kjøpte sto i veien. Vi måtte få hjelp av hun som overvåker disse kassene et par ganger) Pernille kjøpte to sett med "Rainbow Loom" til jentene. (De kan "hekle" kjeder og armebånd av småstrikk med disse.)

På vei hjem stoppet vi på "El Rancho" og tok litt is og Cola. Vi bestilte og betalte for ridetimer til jentene neste dag.
Vi spiste Taco til middag.
Søndag 28/9

Nora kom inn i sengen til meg ved ni-tiden. Hun sa hun ville "utviklet seg p.g.a. hestedagen i dag"
(Hun mente selvfølgelig at hun ville uthvilte seg)
Vi dro til bruktmarkede på veien like ved Guardamar. Ingen av oss hadde vært der før.

Antonio var nok lei seg fordi vi dro Dette jern-bladet kjøpte vi. Markede var både utendørs og innendørs

Bibbi kjøpte en gammel nøkkel og en mekanisk kjedeklokke, Nora kjøpte en liten ball og så kjøpte vi litt frukt. Jeg var på jakt etter noe å brenne kaffe på, fordi Bibbi sa at brennende kaffe holder veps borte.

Vi spiste lunch på en fortausresturant i Guardamar.
Jentene hadde ridetimer til kl. 4, men kom vi en halvtime før, fikk de være med på å klargjøre hestene.
Bibbi og jeg sto å så på.
Om kvelden kom Rigmor innom og fortalte at de hadde kommet.
Mandag 29/9

I pation, Kl. 23.30
I dag regnet det om formiddagen, og nå har det regnet masse!!! - og lynt og tordnet!!!!!
Vi tenkte vi skulle gjøre regneværsting. Jeg hadde kjøpt feil jus i går til frokost! appelsin og soya!   Grusom! vi ga dem bort til Lola. Vi dro og kjøpte billetter til ridetimer for N&N, fylte bensin, og videre til bilbutikken Pernille hadde kjøpt Skodaen i, fordi hun hadde blitt lovet at de skulle lage en bilnøkkel til. Han som hadde solgt henne nøklen, var ikke der, så de skulle ringe oss. Vi dro til Torrevieja og spiste på Sunset Beach. Jentene badet etter maten. Så dro vi innom Carrefor for å kjøpe klorpulver til svømmebassenget. Nora fikk ikke komme inn i butikken fordi hun gikk barbent. Hun og jeg gikk en tur inn i gartneriavdelingen. Dit kom Nikoline og Bibbi også fordi klorpulveret til bassenget var flyttet ut dit, men de hadde bare tabletter. Vi dro hjem. Nora og Pernille dro opp til Almoradi, for å se på fliser, Nikoline og jeg ble i Fincan. Nikoline tok seg et bad i bassenget. Vi satt oss forand huset. Nikoline laget litt armbånd og jeg feide. Når de andre kom hjem, begynte Bibbi og fjerne maling fra døren på haveboden med varmelampen hun hadde dratt opp og kjøpt i jernvarehandlern tidligere i dag. Jeg dro til SuperValu og handlet appelsinjus, melk, cola og skinke. Når jeg kom hjem, lekte jentene hos Jose, jeg sa at vi skulle begyne og lage pannekaker og at de måtte regne med at de skulle være hjemme om en halv time. Jeg laget røre, og Pernille stekte. Jose ble med og vi spiste i pation. Han gikk hjem ca kl. Ni etter litt frem og tilbake. (Jentene fulgte ham hjem fordi de ville at han skulle vise dem noe han prøvde å forklare hva var, - rettere sagt han forklarte det på spansk, og vi forsto ikke hva det var. (Det hadde noe ned en eksplosjon å gjøre, papir som skulle tennes på)
Jeg spiste gaspasjo. Nikoline syntes det var kjempegodt, og etter pannekakemåltidet, fikk hun også en posjon. Vi satt oss i sofaen i pation etter at Nikoline og Nora hadde laget litt leven i svømmebassenget, for å se en episode av Olsenbanden junior. Det lynte og regnet!!!!
Nå har alle jentene mine lagt seg. Kl er 23.30, det regner ikke lenger.

P.s. Jeg skal slå av pumpen i svømmebassenget i kveld. I går spurte jeg Lola om hvordan jeg fikk lysene i svømmebassenget på, og hun visste det ikke. I dag har hun tydligvis funnet ut av det.

Vi spiste lunsh på Sunseth Beach. Carpaccio til alle til forrett, hovedrett: fisk til Bibbi, biff til meg og spagetti til jentene. Fire desserter: en slags kake med is, to vaniljemosse med is og en Crème Brûlée. Disse ble sendt rundt fordi alle ville smake på alt.
Det hadde vært dårlig vær fra morgenen, men mens vi var å spiste, tittet solen frem og
"persienne"-veggene ble heist opp.
Ungene tok seg en dukkert etter maten.
Pannekaker og gaspaco til middag i Pation.
 
Disse bildene er tatt med
sekunders mellomrom,
samme motiv.

Lynet lyste opp!
   

Tirsdag den 30/9

Tirsdag, kl 22.19 i pation
Nikoline og Nora bader i bassenget. Akkurat nå prøver de og knerte en kakkelakk som er ved siden av bassenget med baderingen. De er i kjempehumør etter middagen som besto av flesk i dyppe og oppskåren frukt til dessert.
De har også ridd i dag, de likte det veldig, men instruktøren kunne ikke måle seg med de de hadde i forgårds. I dag var det den kvinnelige driveren av stedet, som hadde overtatt instruksjonen. Hun lot dem ikke få 'gjør som de ville'. Jeg tror de har lært mye i dag, men det var gøyere sist gang, med de tre unge jentene som ble slitene og lot dem 'holde trinnene selv' vi endte opp med og spise lunch på Charly på rådhusplassen i dag også. Hadde egentlig tenkt å finne et nytt sted i Montesinos. Vi parkerte på enden av byen. Pedro har vært her i kveld. Pratet om aspestfirmaet som måtte til, P.g.a. Papirer som rådhuset må ha.
Var i minibanken i formiddag. Hadde tenkt å dra til Guadarmar for å kjøpe ringeminutter til den spanske telefonen, men når jeg sto i minibanken, kom jeg på at jeg kunne spørre i pc-sjappa. Det gikk fint! Kjøpte grunning til porten til boden som Pernille har slipt ned. Hun grunnet den i ettermiddag, men når Pedro kom, sa han at det var feil grunning. (På jernvarehandlern hadde de sagt at den kunne brukes.)

Kl 00.57
Hadde tenkt å legge meg, men satt igang kjøleskapet på vaskerommet. Litt ryddigere i kjøleskapet og mere drikke til kjøling! Tar en siste Candy Cruch og legger meg. Gleder meg til nok en dag i Spania i morgen. Blir nok vekket av en av jentene! Koselig!
Ps. I dag har det vært varmt

Se video av
Nikoline og Nora
som rir

Facebook
Onsdag 1/10

Klokken 14.25 i pation
Jentene har dratt på kjøpesenter og jeg er alene. Har begynt å rydde/vaske skapet hvor maten er. Har også feid litt i her ute.
Har laget meg en kopp te. (Erstatning for den jeg ikke drakk i dag tidlig) våknet sent, etter å ha sovnet igjen når jeg var oppe kl. 7.
Vi spiste frokost med ristet brød. (Bibbi skippet bakeriet i dag tidlig) Vi dro nok en gang opp til butikken Pernille hadde kjøpt bilen sin i, for å få ekstra nøkler. Vi bestilte frisertime til meg og ridetimer til N&N til i morgen ettermiddag. Bibbi var på farmacian, og innom malebutikken i Montesinos.
Det er overskyet og vind, men deilig og varmt.

Vi venter på ny bilnøkkel.
Olsenbanden jr. på Ipaden.

Kl 00.27
Bibbi og jeg sitter i pation, Bibbi 'monterer' (syr sammen skuldrene) på 'genseren' hun strikker til Nora?

Rigmor kom innom i kveld, og litt etterpå kom Kjetil. Jentene ble sittende og se på film (serier) på ipaden min.
I dag har Bibbi og jeg rensket opp i matskapet. Bibbi har vasket bil. Jeg har tatt på meg min nye varme genser.
Ungene badet før vi spiste en sen middag som Pernille laget. (Tynn spagetti med baconbiter, - og revet ost til den som ville ha det)

Torsdag 2/10
Jeg sto opp først. Bibbi dro ikke til bakeriet. I steden spiste vi ristet loff fra igår til frokost,
og resten av jusen, forand huset.
Vi dro til Almoradi, for å se på fliser. Vi var innom malebutikken der for å spørre etter grunning.

Vi fant tilslutt en parkeringsplass ved sentrum av byen. Nesten alle butikkene var stengt. (Stenger tidligere der enn i Montesinos, - ved ett-tiden) Vi kjøpte frimerker i en tobakksbutikk og vandret litt. Nora kjøpte en billig-leke, (en snor med en dings man kunne kaste i været).

Vi spiste lunch på en engelsk utekafe. Kyllingsalat til jentene, hamburger med alt til meg og ikkenoe til Bibbi. Dessert: is med sjokoladelag til jentene, sjokoladekake til Bibbi og ikkenoe til meg.
Så spaserte vi til bilen og dro til hjem til fincan. Vi satt litt i pation. Bibbi og jentene kjørte meg til frisørsalongen (Maria Torres) før de postet kortene Nikoline og Nora hadde skrevet til Johan og Vivi og Hans, før de dro for i ri.
Hos Friserdamen var det liv å røre. Typisk Spansk.
En av frisedamene som hjelper Maria Torres hadde med seg babyen sin, - kan tenke meg den var ca 6 månder. Den lå i barnevogn midt i rommet. De som satt og ventet, eller var under behandling, tok stadig opp babyen og koste med den. Marias datter kom fra skolen sammen med en venninne. De tok opp leker fra sekkene sine og spredde dem utover gulvet. Alle kjenner alle. Friserdamen med babyen, ammet den en gang mens jeg var der. Alle pratet.
Jeg fikk tatt en Cola på Charles på rådhusplassen før de kom for å hente meg. Så dro vi hjem. Nora ble veldig sulten, men vi måtte vente på at Pedro skulle komme med en fra et firma som skal kvitte oss med aspesten på taket.
Vi dro til den indiske resturanten ved parken oppe i byen. (Etter litt diskusjon om vi skulle dra til den resturanten i Torreviejo som Pernille ville vise meg.) Ungene ble blide igjen med en gang de fikk noe i munnen.

Når vi kom hjem badet de i bassenget til de ble blå på leppene. (Ikke så veldig lenge.)
Har snakket med Pips et par ganger i dag. Han ringte i dag morges og fortalte at Bibbis tv var ødelagt fordi noen hadde tråkket på den. Marits mat i frysern i kjeller var ødelagt. I kveld fortalte han at en katt var kommet inn i kjelleren. Det går fremover med oppussingen i U69. Han skal til Finse med Gjest og Einar i helgen.
Leser 'En mann ved navn Ove'

Nikoline torsdag kl. 22:31
I pation sitter jeg og mormor. Nora og mamma har lagt seg. I sted badet Nora og jeg i badebasenge, men så sa mormor at vi hadde blåe lepper. Så da måtte Nora og jeg opp av bassenge. I dag har Nora og jeg vert på ridning. Men min hest var litt rar. Når jeg skulle svinge hesten min gikk den nesten i midten.
Fredag 3/10
Det var strålende vær fra morningen av så vi dro på stranden i Guardarmar.
Og jeg tok mitt første bad i sommer.
Innimellom spiste vi lunch på "CasaBlanca"
Pinne-isen til dessert ble ikke inntatt
ved bordet.
Lørdag 4/10
Vi sov lenge, spiste sandvitch til frokost. Pernille skrapet og grunnet hageporten. Jeg og jentene dro til El Rancho og kjøpte ridetimer for ettermiddagen. Nå ville Pernille også prøve. Spiste lunch hjemme. Gaspasjo til jentene og meg, og en daddel med bacon til Bibbi. Jentene lekte litt. Hos Jose og søsteren. De ble opptatt med en liten søt kattunge.

Etter en rask tur hjemmom, dro vi til Montesinos. Der var det innledning til Fiestan. Vi spiste på den nye resturanten "Le petit Cochon"

Her hadde de begynt å dekorere gatene til fiestaen som begynnte i kveld.

"Le petit Cochon" ligger i hovedgaten og ble åpnet for et år siden. Innehaverne er en fransk mann og kjæresten hans som er engelsk.

Når vi gikk, skulle de stenge p.g.a. fiestaen. De ville ikke holde oppe, fordi hvis de fikk noe besøk i kveld, ville gjestene komme sent og holde det gående til langt på natt.
Jeg spurte om jeg kunne ta med meg rødvinsglasset ut og røyke litt. Det var helt i orden. Den kvinnelige halvdelen av eierene slo seg ned på bordet mitt og tok seg også en røyk, så vi ble sittene å prate. Da kom sønnen hennes med en kamerat. Denne hilste høflig på henne på fransk vis; et kyss på hvert kinn. Han trodde jeg var en venn av henne, så jeg fikk kyss jeg også. Koselig!

Pernille og jentene hadde gått ned på Rådhusplassen, så det gjorde jeg også.

På rådhusplassen.
Det skulle være to arrangement sammtidig i kveld. Og parade. Denne gikk innom alle stedene i byen og plukket opp deltagere til misse-konkuransen.
(En for barn og en for ungdom)
Vi vandret mot den andre store plassen i Montesinos.
Her var det mange leker for barn.
Dette hadde de lyst til Biletter kjøpes Nora fikk litt kalde føtter, så jeg tilbødmeg å bruke hennes billett.
Da ville hun også være med! Kjempegøy!
Her skulle den ene miss-en plukkes opp.
Bibbi leser litt bok, mens vi venter på at paraden skulle komme.
Til slutt gir vi opp og vandrer tilbake til rådhusplasse.
(På veien ser vi paraden ned en gate)
Når vi kommer tilbake til rådhusplassen er det fullt av liv å røre.
Inkludert fyrverkeri.
Jeg kjøpte et glass rødvin inne i baren på Charles og satt meg ned på en stol uten bord.
Vi fikk øye på Rigmor og Kjetil på den engelske naboresturanten, og slo oss ned hos dem.
(De satt sammen med et irskt par de ikke kjente fra før av)
Her serverte de øl i melkeglass fra Tine
Når vi kom hjem satt påfuglen på kanten av muren ved inngangsdøren.
Håper den sitter der bare p.g.a. lyset fra utelampen, og at den forsvinner derfra når vi ikke er der og lampen er slukket fordi det blir ikke så veldig pent etter den.
Søndag 5/10

I pation kl 11.07

Bibbi beiser port, Nora sitter oppå meg, danser og synger litt innimellom, vi skal på marked.


Vi dro til søndagsmarkede på veien mot Guardarmar. Vi ville finne et sted å spise kylling med en gang, fordi vi hadde spist lite til frokost.
Bordmanerer:
På markede selges "alt" også levende duer.

Søndag 5/10 kl. 21.51 i pation. Alene
Bibbi og jentene er i Montesinos for å se på paraden. Vi dro på søndagsmarkede på veien mot Guardamar. Kom jo litt sent. Satt oss ganske snart ned og delte en kylling. Godt. Trasket litt rundt. Pernille kjøpte en lommebok og jentene hver sin 'kubus' som gikk i stykker med en gang. Nora var veldig lei seg, sur, sutrete fordi hun ikke hadde fått kjøpt noe. Det hjalp ikke at vi ikke fikk tak i curros. De kioskene som vi til slutt fant, hadde akkurat stengt. Vi dro til Mata-stranden. Ungene badet i underbukser.
                             
Jeg gikk opp å satt meg på den strandresturanten som Bibbi hadde utpekt for meg og tok en kopp te og leste bok. Etterhvert kom de andre og vi bestilte mat. Det tok kjempelang tid før vi fikk noe. 4 chineser som kom senere enn oss, hadde fått minst 3-4 retter før vi fikk en Pizza som var oppspisst før vi fikk lasang og fisk. Maten smakte ikke noe særlig. Olivene og teen som Bibbi også hadde bestilt fikk vi ikke. Nora spurte om regningen som vi fikk etterhvert, men hun kom ikke for å hente pengene. Jeg prøvde å skrape sammen akkurat, men hadde en euro for lite. Tilslutt gikk jeg inn med 50-lapppen og tok alle vekslepengene og gikk.
Vi var innom en falsk elv som Bibbi ville vise meg. Pen. Jentene ble spurt om de ville være med å leke med 3 piker. Det gjorde de litt.
Vi dro innom Montesinos og tok pannekaker, søt kaffe til meg og kake til Bibbi.
Jentene badet i svømmebassenget.

En slags "boxen går" ved den kunstige elven.
I Montesinos:
Hva er de lei seg for?

I pation kl. 22.06. Nå kom gjengen hjem. Kjempefornøyd !! Paraden hadde vært fantastisk og de hadde kastet godterier til tilskuerne. Dessuten, - når de parkerte bilen så de et piggsvin som de fikk tatt bilder av og vist til meg!

Kl 01.08, samme sted
Bibbi gikk akkurat å la seg. Jentene og jeg så en episode av Olsenbanden junior. De spiste snopet som de hadde plukket opp ved paraden. Mye! Til tross for at det ikke var lørdag. Bibbi har sittet med i-paden min og søkt på turer til påsken. Nå drikker jeg ut rødvinen og legger meg.

Mandag 6/10

Kl 09.50 mandag i pation
Bibbi har begynt  på en ny bok, jeg drikker te. Jentene sover. Bibbi hadde på vekkerklokken til kl. 8. Hun har malt et strøk til på havedøren, slik at hun kan ta ett til i kveld.

Etter frokost kjører jeg Bibbi og jentene til badestranden ved La Zenia, før jeg drar opp til det store kjøpesenteret der for å få lakkert neglene. Jeg er jo ikke glad i kjøpesentere, men jeg trodde jeg visste hvor jeg skulle parkere for å ta rulletrappen rett opp til det stedet hvor neglefixern er. Jeg tok selvfølgelig feil, kom opp et helt annet sted.

Da jeg kom til stranden, satt jeg meg på en stol ved kiosken, siden vi ikke hadde strandstoler med.
Jentene joynet meg en stund.

Etterhvert spiste vi lunch på "Miranda". Vi spiste alle Cæsarsalat.

 

 

Så dro vi hjem til Fincan
Pedro ringte og kom for å viste frem taksten til garasje/anneks-taket.
Vi dro til Isabell og handlet lyspærer og skolebag til Nora og
te-skjorte og håndkle til Nikoline.
Bibbi beiset porten for 3. Gang

Ved 7-tiden dro vi opp til Biffresturanten for å innta den siste middagen i Montesinos for denne gang.
Først var vi innom Rådhusplassen, Nora kjøpte først 2, så en (til Eva) poser med pipas.


Et fantastisk lys:

Bibbi hadde Pip-pil til forett og gjorde "rent bord" rettere sagt "ren tallerken"

Her har de kjempegode biffer og de er veldige hyggelige.

Vi så en (og en halv)  Olsenbanden junior episode før jentene la seg.

I pation kl. 00.38.   Det er 22  grader celsius, nesten fullmåne og stjerneklart.
Bibbi har akkurat lagt seg og nå legger jeg meg også!
Hjem i morgen, men ikke så lenge til jeg kommer hit igjen heldigvis!

Tirsdag 7/10
Hjemreise
Vi ordnet i fincan. Jeg var over hos Rigmor med Nora en liten tur.
Når vi leverte bilen på parkeringsplassen fortalte vi dem når jeg skulle ha den neste gang, slik at de kommer å henter meg på flyplassen.
På flyplassen traff vi Lukas og moren hans igjen, og pratet litt med dem.
Pipsen hentet oss på Østbanen.
En fantastisk høstferie!
Siden er laget i oktober 2014 Telefon: 22607227 Mobil 47022836
E-post: e-sylou@online.no
Adresse Ullevålsveien 69
0454 Oslo