Fredag 9. oktober 2009


I går stengte vi hytta for 2009-sesongen!

- Og idag måtte jeg dra ut til hytta til Bibbi og Johan for å ha et sted å overnatte!

Pernille skulle låne leiligheten min fordi hun hadde invitert sine koleger til osteaften, og noen av dem røyker. (Da kan de jo ikke være hos dem, siden de har røykeforbud - hvis jeg er barnevakt får jeg sitte i peisen mens jeg tar en blås)

Hadde tenkt å dra hit litt tidlig i dag, men... (fredags-rushen har visst en magnetisk kraft på meg)

Her er det koselig. Når jeg kom hit ved halv 6 - 6 tiden var det 6 grader celsius inne. Nå er det nærmere 28 grader. Satt først med to ullgensere...

Høsten har vært veldig bra så langt, solen har sikkert hatt dårlig samvittighet fordi den sviktet oss så mye i sommer, og har villet gjøre det godt igjen i september!

Bakgrunnsbildet tok jeg av hytte forrige langhelg. Da begynnte jeg på "stenge-prosessen", som tar lenger og lenger tid for hvert år (har jeg intrykk av - flere blomser, og dupeditter).

I går var Pips, pappan til Andreas og jeg på øya med Svanen og stengte av vann, tok ned vimpel og andre småting som måtte ordnes. Alltid vedmodig å dra fra øye siste gang i sesongen.
Jeg gleder meg til april 2010.


  Et par bilder fra i sommer:  
St. Hans-aften i Middagsbukta
St. Hans-aften. I middagsbukta med Berit og Knut

På øya
På øya. Britta og Bibbi trimmer.

Terje og Gerd
På øya. Terje og Gerd

Og et fra den siste helgen jeg stengte hytta

To og en halv månde før vinteren er på sitt mørkeste.

Vi får kose oss inne, eller finne på noe å forkorte vinteren med, en tur eller to til syden?

Ha en fin oktober!

Ps

10/10-2009 (Lørdag morgen)

Strålende sol og Alve-tåke over elven. Jeg har satt på ovnen for å steke meg halvstekte rundstykker. Kan ikke bli for lenge fordi jeg skal lage middag til familien (pluss mamman og pappan til Andras) i dag. Kjøpte lammestek på butikken her ute i går.

Alve-vær
Denne elgen var nær på å bli overkjørt

Ps, Ps

Kl. 14.45

Nestenulykke på vei hjem

Jeg er nå hjemme, har handlet det som manglet til måltidet, og satt lammesteken i ovnen.
På vei hjemmover, så jeg en elg i stor fart som skulle krysse veien jeg kjørte på.

Jeg sakket farten og fomlet etter fotoapparatet. Dette ville si at elgen kom til å krysse veien forand meg. Den stoppet litt opp og nølte før den fortsatte sin planlagte ferd. Da ble jeg plutselig klar over en bil som kom i stor fart mot meg. Jeg viftet med hånden ut av bilvinduet, slik at den kvinnelige sjoføren i motkommende bil akkurat klarte og bremse. Bildet jeg skulle ta ble litt ampurtert, fikk bare så vidt skutt den på vei inn i skogen.

I dette området er det masse elg.
Pips hadde en ulykke her for mange år siden.
Han og to, tre kammerater kjørte folkevogn en sommernatt og kræsset med en elg. (Bilen ble totalvrak, og elgen måtte bøte med livet)
Gutta ble helt fortvilet og ringte til politiet. De kom, men gjorde ikke noe. De bare forlot disse gutta med psykiske "traumer" i grøftekanten.
Det endte med at de ringte til mamman til en av dem, - som bodde i området, og fikk henne til å hente dem. (Pips hadde også ringt meg, men for det første sov jeg og for det andre var jeg på øya. Men hadde jo sikkert hjulpet å snakke med meg da)