Fredag 20/11-2015
Høsten har vært veldig fin til nå
Men de siste dagene har det blitt frost. Dagen er 7 timer og 13 minutter kort, men nå er det bare en månde til solen snur.
 

Klokken fem på to

Klokken halv fire
 
I dag er det en uke siden terroratacet i Paris. Onsdag morgen aksjonerte fransk politi mot en leilighet i utkanten av Paris og fikk tatt terroristen som hadde planlagt angrepet, blant andre.
Etter angrepet ved fotballstadion som var et av de tre stedene som ble anggrepet forrige fredag,
(den 13.) hadde de funnet en mobiltelefon i en søppelkasse. Ved hjelp av denne hadde de sporet opp leiligheten hvor hjerningsmennene hadde tilhold. Fransk politi er flinke!


Politihunden Diesel ble drept.

Politiet slapp den inn i leiligheten hvor dramaet foregikk før de gikk inn selv.

To politimenn ble også såret.

Den fanske presidenten har erklært krig mot Isil. Jeg kan på en måte skjønne dette, siden det er andre gangen på under et år de er angrepet av terrorister. (Terrorangrepet mot magasinet Charlie og en jødisk butikk i januar)
De bomber hovedkvarteret til Isil i Syria.
Hvis jeg ikke tar feil er det minst tre parter i Syria. I 2011 var det opptøyer mot styresmakten i landet, som endte i borgerkrig som pågår ennu.
Det jeg er litt skremt over er at Putin blander seg inn her. Han er ikke ute etter bare Isil, han vil også værnet om regimet. (Et russisk fly med 224 rusiske stadsborgere ble bombet i slutten av oktober)

I Syria er over 11 millioner på flukt. Over 4 milloner av disse er på flukt i utlandet. Nesten 5000 flykninger kom til Norge bare i september. Jeg synes det er helt på sin plass at vi i Norge hjepler flykninger, men jeg er meget bekymret for av vårt lille fredelige land skal greie utfordringen det er å ta imot flykninger i denne størrelseorden. De skal intergreres, ha varme boliger, ha skoleplasser, arbeid, og ikke minst legehjelp til de som er syke og psykisk hjelp til de med traumer fra krigen. Vi vet alle hvordan det er mangel på disse to siste faktorene i vært land.

 
Fra krig til noe koseligere:
Jentene kommer å spiser frokost hos meg før skoletid.

De holder også på å sy. Jeg som aldri kaster noen ting, har et skap fullt av stoff de får boltre seg med.
 
Kos dere i resten av november!