Søndag 1. mars 2015  

Nå er februar over og det går mot lysere tider. I dag har det vært en veldig grå dag, med nedbør i form av slaps. Solen "kom opp" klokken 7.16 i dag og "gikk ned" klokken 17. 43. (Det har egentlig ikke vært noe særlig lyst i det hele tatt.) Dagen er 10 timer og 27 minutter lang.

I dag var jeg ute på båten, preseningen har "vridd seg" slik at det har blitt liggende sne, - som har blitt til vann og isklump - oppi båten. Isklumpene er foreløbig for tunge for meg å få ut av båten, men jeg fjernet litt av vannet. (Jeg regner med at de to isklumpene smelter nok til at jeg får fjernet dem i løpet av noen dager)
Jeg ble iskald på hendene.
Har ikke noe særlig lyst til å gjøre noe for tiden. Veldig dumt, siden det er nå jeg har tid til å gjøre ting.
Men langtidsvarselet fremover er ikke så værst!
 
Boris Nemtsov drept
Nok en en som prøver å opponere mot styret i Russland er død!
Boris Nemtsov (55) var på vei over Bolsjoj Moskvoretskij-brua rett ved Kreml da han ble skutt og drept seint fredag kveld.
Her er skjebnen til noen som har opponert mot styre i Russland:
Sergei Yushenkov Paul Khlebnikov Anna Politkovskaja
I 2003 ble politikeren og menneskerettighetsforkjemperen Sergei Yushenkov skutt og drept utenfor sitt eget hjem i Moskva timer etter at han hadde meldt sitt eget parti inn for deltakelse i den russiske nasjonalforsamlingen.
I 2004 ble Paul Khlebnikov, redaktør i den russiske utgaven av Forbes Magazine, drept
med maskinpistol utenfor sitt kontor i Moskva. Gjerningsmennene skjøt mot ham fra en forbipasserende bil. Khlebnikov var kjent for sine granskinger av korrupsjon i russisk politikk og næringsliv
Anna Stepanovna Politkovskaja var en russisk journalist som var kjent for sin opposisjon til Putin-regimet. Politkovskaja ble funnet skutt og drept 7. oktober 2006 i heisen i bygningen hun bodde i i Moskva.
Natalia Estemirova Alexander Litvinenko Sergej Magnitskij
Natalja Khusainovna Estemirova var en russisk menneskerettighetsaktivist som arbeidet i Kaukasus. Hun var styremedlem i menneskerettighetsorganisasjonen Memorial Hun ble drept i Ingusjetia i 2009 Aleksandr Valterovitsj Litvinenko var tidligere oberstløytnant i den russiske sikkerhetstjenesten FSB, men hoppet av til Storbritannia i 2000, hvor han fikk politisk asyl, og ble britisk statsborger i oktober 2006
Han drakk forgiftet te med et ekstremt farlige radioaktiv.
I november i 2009 døde den russiske advokaten Sergej Magnitskij i fengsel. Han ble arrestert etter å ha påstått at blant annet ledende personer i poiltiet og innenriksdepartementet var involvert i korrupsjon og skatteunndragelser verdt halvannen milliard kroner.
Boris Berezovskij Stanislav Markelov og
Anastasia Baburova
Umar S. Israilov
I 2009 ble Umar S. Israilov (27) skutt og drept på vei ut av en matvarebutikk i den østerrikske hovedstaden Wien. Drapet bar ifølge lokale media preg av å være et kontraktsmord utført av leiemordere.
Umar S. Israilov var en tsjetsjensk opprører som ble fanget av sikkerhetsstyrkene til Tsjetsjenias president Ramzan A. Kadyrov og tvangsintervenert i presidentens styrker. Etter en stund flyktet han til Europa, og fikk asyl i Østerrike. Her klaget han Russland inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.
I 2013 ble en av Putins bitreste fiender, Boris Berezovskij, funnet død på badet i sitt hjem i Surrey i England. I 2009 ble menneskereetighetsadvokaten Stanislav Markelov (34) skutt i bakhodet på kloss hold av en maskert mann på gata i Moskva. Han hadde i lengre tid jobbet for familien til ei tsjetsjensk jente som ble drept av en russisk offiser. Da han ble drept, jobbet han med en anke mot løslatelsen av offiseren. Sammen med ham på gata var den russiske journalisten Anastasia Baburova (25), som også ble skutt og drept. Også hun jobbet for den den regimekritiske avisa Novaja Gazeta.
I dag har 70 tusen deltatt i minnemarkeringen av Boris Nemtsov.
(Ifølge det offentlige Russland var det 10 tusen)
Det ble delt ut plakater med "Jeg er ikke redd" skrevet på.
 
Lykke til til alle som tør og ytre seg. (Hvis de er mange nok, tror jeg det kan bli en forandring i Russland!)
     
 
Ha en fin uke!