Dragens År Tirsdag 4. september 2012

August gikk altfor fort!
- Bare en kort månde til på øya.

I begynnelsen av august var det et forbigående høytrykk, - det første denne sommerferien.

Alain (Pips pappa) døde fredag den 10. august på Ullevål.

I den forbindelse har jeg tilbrakt noen dager i byen for å være til støtte for Philip som måtte ordne med begravelsen.

18. august var jeg i byen for Pernille ville jeg skulle hente henne og jentene på Gardemoen da de kom fra Spania. Flyet landet ved tolv-tiden på kvelden.

Nora har begynt på skolen.
Altfor tidlig å måtte begynne på skolen 5 år gammel!
Heldigvis er hun moden for alderen.

 

  Ny skolepike

Jeg har i hele sommer skullet fått byttet en råtten treplanke som holder gjerde på plass. Men det har ikke vært lett og avtale med noen, p.g.a. alle dårlige værvasler. Lørdag begynnte jeg (ved hjelp av Hans) og fjerne den selv. Selv om den var helt råtten, bød det på problemer fordi det var en del skruer i den. Jeg tenkte jeg skulle fjerne malingen på skruene ved hjelp av lut. Jeg hadde på meg hansker og mine briller. Luten var blitt flytene fordi den ikke er brukt på lenge, så når jeg åpnet lokket, fikk jeg en dråpe i øye! Det sved, og jeg ble redd for øye mitt. Heldigvis hadde jeg tatt med meg vann som jeg skyllte øye med. Det gikk bra. Øyet ble rødt og vesket masse, men nå er det bra.
Den nye planken er på plass!

Min flinke sønn Pips og Benedicte hadde i dag vært på sjøflyhavnen. De hadde fulgt med på en del som vindsurfet. Det var strek vind en hadde falt av brettet sitt, og kom ikke opp igjen. En redningskøyte hadde kommet for å se etter ham, men fant ham ikke, så de dro igjen. Pips og Benedicte fulgte ham med øynene og ringte Rednings-skøta (ved hjelp av Tjøme radio) De fant mannen etter Pips dirigering. De fikk han til slutt opp. Da hadde han ligget en time i vann og var sterkt nedkjølt.

Redningsskøyta ringte til Pips senere og takket ham. Det var pent gjort.

I våknet tidlig i dag, ved 6-tiden. Det regnet, blåste og var mørkt (- det har blåst veldig mye i sommer, - og regnet mye om natten), så jeg la meg igjen. Ved 10-tiden brøt solen igjennom og etterhvet ble det blå himmel. Det har blåst i hele dag, slik at jeg ikke har fått kjørt hit jorden jeg har i båten.
Hans, - naboen har vært her to ganger i dag, fordi han er bekymret for hvordan det går med "plenen" jeg har anlagt på stranden. (Det er VELDIG høt vann)
Bilder fra øya idag
kl. 12.01
  kl 18.43 kl 19.23 kl. 19.46
Mot syd   Mot Oslo (nord-øst)
 
God september !